Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

”Därför hade jag velat ha det tyska vaccinet”

Tittar man på Justin Trudeaus hårda tag mot demonstranterna i Kanada kan man tro att det handlar om Kina. Det säger Sven Almkvist i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

I programmet diskuteras även huruvida abort är kvinnans fria val, hur man ska se på etiska tvivelaktigheter med coronavaccinen och varför Gud inte alltid tycks svara på bön.

Nyheter · Publicerad 16:00, 25 feb 2022


Världen idag har vid flera tillfällen rapporterat om den lastbilsprotest i Kanada som växte till en stor demonstration mot coronarestriktionerna och premiärminister Justin Trudeaus politik. Det senaste vi berättat är att kravallpolis sattes in mot demonstranterna, att många av dem greps och att regeringen infört undantagslagar så att demonstranters bankkonton har kunnat spärras.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter skräder inte Sven Almkvist orden när han kommenterar skeendet.

– Det är inte Kina vi talar om här, det är Kanada! säger han.

Det andra ämnet som tas upp i programmet är att en undersökning visar att 42 procent av 1 000 män vars partner hade gjort abort hade uppmanat kvinnan till detta. Frågan som diskuteras är i hur stor utsträckning abort är kvinnans fria val.

Det tredje ämnet som tas upp är en tittarfråga och handlar om att cellilnjer från aborterade foster har använts i framtagning och testning av coronavaccin. Frågan som ställs är hur man ska förhålla sig till detta.

Det sista ämnet är som vanligt en teologisk fråga och handlar om varför Gud svarar konkret ibland, men andra gånger inte tycks svara alls.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10