Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Daniel Ringdahl blir ny ordförande för SEA

Svenska evangeliska alliansen (SEA) har valt en ny ordförande. Det är Daniel Ringdahl, missionsledare för Evangelisk Luthersk Mission (ELM), som tar över efter Stefan Swärd i rollen.

– Det är en förmån att få vara en del av Guds verk genom SEA, säger Ringdahl.

Nyheter · Publicerad 10:00, 9 mar 2021

I helgen samlades SEA till ett digitalt årsmöte. Där belystes bland annat det positiva genomslag man fått den senaste tiden med bland annat artiklar i flera stora, rikstäckande tidningar.

– Jag är stolt över att vi med vårt begränsade kansli och resurser har lyckats åstadkomma så mycket som vi gjort, och sätter avtryck både utanför kyrkväggarna och i den internkristna debatten, säger avgående styrelseordförande Stefan Swärd i ett pressmeddelande.

Swärd lämnar posten som ordförande i SEA, något han varit sedan 2012, för att kunna fokusera mer på sin roll i Sebastian Staksets organisation Heart of Evangelism.

Daniel Ringdahl ersätter nu Swärd och menar att evangeliska alliansen fortsatt har en betydelsefull funktion.

– Vi glömmer så lätt bort vilket skatt som göms i den kristna tron, men hela vår tro centreras kring det faktum att Jesus Kristus kroppsligen har dött och uppstått för vår skull och att han är Herre över allt. Det ger helt nya perspektiv på våra liv i den här världen, säger han.

– SEA har en viktig uppgift i att förklara och försvara detta evangelium, men också i att visa på hur det får konsekvenser för hela livet. Jag ser mycket fram mot att få samarbeta med styrelsen och kansliet för detta viktiga uppdrag, fortsätter Ringdahl.

SEA har mer än 2 000 personliga medlemmar och ett 40-tal samfund, organisationer och lokala församlingar som partner. Målsättningen är bland annat att bygga relationer mellan evangeliska/evangelikala kristna i Sverige, att vara en evangelikal röst i teologi- kultur- och samhällsdebatt och att ta initiativ som leder till att evangeliet sprids.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10