Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Daniel Alm Foto: Sandra Lagestrå

Daniel Alm: Vi ställer inte in, vi ställer om

Vi har några tunga månader framför oss. Det skriver pingstledaren Daniel Alm till samfundets församlingar med anledning av coronakrisen. Trots att de nya restriktionerna innebär utmaningar för många församlingar uttrycker han hopp. ”Nu är det tid att träna själavårdare, organisera smågrupper och etablera telefonkedjor”, skriver han.

Nyheter · Publicerad 17:11, 27 mar 2020

Att det blir ett förbud mot folksamlingar på över 50 personer påverkar många församlingar runt om i landet. Efter att regeringen, på fredagseftermiddagen, hade gett besked om förbudet skickade pingstledaren Daniel Alm ut ett mejl till samfundets församlingar.

”Detta är en ytterligare påfrestning för våra församlingar men kommer i respons på den växande problematiken med coronaspridningen”, skriver Alm.

Pingstledaren påpekar att det fortfarande går att ha mindre samlingar, men att det är viktigt att följa myndigheternas restriktioner.

Enligt Daniel Alm innebär coronakrisen tre faser för samfundets församlingar.

Den första fasen handlar om omställning.

”Vi ställer inte in, vi ställer om”, skriver Daniel Alm och påpekar att församlingar på kort tid har skapat innovativa lösningar för gudstjänster, möten och socialt arbete.

Den andra fasen – som det enligt Daniel Alm är dags att gå in i med full kraft – handlar om diakoni, omsorg och själavård.

”Nu är det tid att träna själavårdare, starta och organisera smågrupper, etablera telefonkedjor”, skriver han.

Den tredje fasen innebär, enligt Alm, att pandemin antagligen kommer slå med full kraft mot vårt land om några veckor och då innebära stora påfrestningar för sjukvård och samhällsfunktioner.

”Alla goda krafter behöver samverka och församlingarna behöver stå mitt i stormen och förmedla kärleken från Gud, predika ett evigt hopp”, skriver Alm och påpekar att han tror att vi under denna tid kommer få se många komma till tro.

Daniel Alm poängterar att pingstledningen kommer finnas till hands för församlingarna, bland annat genom webbinarium och genom en utåtriktad kampanj i påsktid. Han skriver slutligen att han är övertygad om att vi, med Guds hjälp, kommer ta oss igenom krisen.

”Vi har några tunga månader framför oss då vi kommer att få se mycket nöd men ändå kunna förmedla Guds nåd”, skriver han.

Församlingarna behöver stå mitt i stormen och förmedla kärleken från Gud.

Självbestämmande enligt folkrätten är något man förtjänar

Israelkommentar Självbestämmande i enlighet med folkrätten ges till ett folk/nation som har en distinkt historia,... torsdag 4/6 00:10

Lösningen på kravallerna finns hos personen Jesus

Ledare Det gick bara några dagar efter att USA försiktigt började öppna igen efter corona­pandemins... torsdag 4/6 00:00

Professor: Coronaviruset perfekt anpassat för människor

Corona. Nya, preliminära forskningsresultat visar att det coronavirus som orsakar covid-19 verkar vara... torsdag 4/6 16:50

Samtal om Gud under en Uber-färd

Missionsglimten Jordanien Det är en Uber. Alltså inte en vanlig gul taxi. Gul taxi innebär bönematta fastkilad i bildörrens... torsdag 4/6 00:00

Tveksam metod bakom Sveriges Pisa-resultat

Utbildning. Sveriges resultat i den internationella jämförelsen Pisa har förbättrats rejält mellan mätningarna... torsdag 4/6 14:48