Men var nu starka och låt inte modet falla, för ert arbete ska få sin lön.
2 Krönikeboken 15:7

Världen idag

Daniel Alm Foto: Sandra Lagestrå

Daniel Alm: Vi ställer inte in, vi ställer om

Vi har några tunga månader framför oss. Det skriver pingstledaren Daniel Alm till samfundets församlingar med anledning av coronakrisen. Trots att de nya restriktionerna innebär utmaningar för många församlingar uttrycker han hopp. ”Nu är det tid att träna själavårdare, organisera smågrupper och etablera telefonkedjor”, skriver han.

Nyheter · Publicerad 17:11, 27 mar 2020

Att det blir ett förbud mot folksamlingar på över 50 personer påverkar många församlingar runt om i landet. Efter att regeringen, på fredagseftermiddagen, hade gett besked om förbudet skickade pingstledaren Daniel Alm ut ett mejl till samfundets församlingar.

”Detta är en ytterligare påfrestning för våra församlingar men kommer i respons på den växande problematiken med coronaspridningen”, skriver Alm.

Pingstledaren påpekar att det fortfarande går att ha mindre samlingar, men att det är viktigt att följa myndigheternas restriktioner.

Enligt Daniel Alm innebär coronakrisen tre faser för samfundets församlingar.

Den första fasen handlar om omställning.

”Vi ställer inte in, vi ställer om”, skriver Daniel Alm och påpekar att församlingar på kort tid har skapat innovativa lösningar för gudstjänster, möten och socialt arbete.

Den andra fasen – som det enligt Daniel Alm är dags att gå in i med full kraft – handlar om diakoni, omsorg och själavård.

”Nu är det tid att träna själavårdare, starta och organisera smågrupper, etablera telefonkedjor”, skriver han.

Den tredje fasen innebär, enligt Alm, att pandemin antagligen kommer slå med full kraft mot vårt land om några veckor och då innebära stora påfrestningar för sjukvård och samhällsfunktioner.

”Alla goda krafter behöver samverka och församlingarna behöver stå mitt i stormen och förmedla kärleken från Gud, predika ett evigt hopp”, skriver Alm och påpekar att han tror att vi under denna tid kommer få se många komma till tro.

Daniel Alm poängterar att pingstledningen kommer finnas till hands för församlingarna, bland annat genom webbinarium och genom en utåtriktad kampanj i påsktid. Han skriver slutligen att han är övertygad om att vi, med Guds hjälp, kommer ta oss igenom krisen.

”Vi har några tunga månader framför oss då vi kommer att få se mycket nöd men ändå kunna förmedla Guds nåd”, skriver han.

Församlingarna behöver stå mitt i stormen och förmedla kärleken från Gud.

Låt inte USA-politik söndra Andens enhet

Ledare Den senaste tidens händelser i USA har skapat nya konfliktlinjer inom kristenheten. Även här i... torsdag 21/1 00:00

Fokus på klimat och corona väntas under Bidens styre

USA. Det så kallade murbygget mot Mexiko stoppas. USA återinträder i såväl Parisavtalet som... torsdag 21/1 08:00

Expansionen av ditt hjärta och glädjen i din själ går tillbaka till vad du ser.

Ledarkrönika Jag har en gps i bilen, en sådan där som är integrerad i instrumentbrädan. Många av mina bilfärder... torsdag 21/1 00:00