Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Daniel Alm vald av enhälligt rådslag

På fredagseftermiddagen fick Pingst – Fria församlingar i samverkan sin tredje föreståndare i ordningen. Daniel Alm, som valdes av ett enhälligt rådslag, kommer också fortsätta vara föreståndare för Pingst Västerås på deltid.

Nyheter · Publicerad 18:07, 13 maj 2016

– Tack Jesus, tack söndagsskolfröken som ledde mig att bläddra i Bibeln. Jag är otroligt tacksam, för församlingen, församlingsrörelsen och också för rörelsen, var Daniel Alms första ord när applåderna lagt sig efter att han blev vald under rådslagets förhandlingar i Pingstkyrkan i Uppsala.

– När jag fick den första frågan från en församling om de fick nominera mig så svarade jag att det naturligtvis var ok. Efter att jag lagt på så bad jag en kort bön till Gud att ”om jag överhuvudtaget ska gå in i detta, då måste det vara 40-50 församlingar som nominerar mig”. Det är klart – när valberedningens ordförande ringer och säger att det är 47 församlingar som till slut nominerat mig, då kände jag att det kanske var på riktigt i alla fall.

Daniel Alm väljs på ett förordnande på fyra år och kommer att jobba 75 procent i tjänsten som föreståndare för Pingst FFS och 25 procent som föreståndare för Pingstförsamlingen i Västerås.

– Jag tror att det finns ett visst värde för rörelsen inför det som ligger framför, att vi som är med och gestaltar, formar och leder det gemensamma Pingst också har vår vardag, vånda och glädje i församlingsarbete, sade Daniel Alm.

När Pingst FFS drog igång på allvar år 2005 var Sten-Gunnar Hedin dess första föreståndare, och det blev känslosamt i kyrksalen när han tog plats på estraden tillsammans med Pelle Hörnmark och den nyvalde Daniel Alm för att tala kort och ge några goda råd.

– Det största i livet är att vara kallad av Gud, att vara sedd av Gud och människor och som här nu, bli bekräftad. Det är det finaste som finns och det skapar den allra djupaste glädjen, sade Sten-Gunnar Hedin till Daniel Alm och avslutade med att dela ett bibelord från den 94:e psalmen.

– ”Om inte Herren var min hjälp skulle min själ snart bo i det tysta. När jag säger: ”Min fot vacklar”, då är din nåd mitt stöd, Herre.” Det kommer många sådana dagar som den här, och det kommer andra dagar, sade Sten-Gunnar och fortsatte citera Psaltaren 37.

– Men ”jag är gammal nu, aldrig har jag sett hans egna övergivna”, Gud välsigne dig, Daniel!

Efteråt tackades Pelle Hörnmark av tillsammans med hustrun Tina. Han har varit en mycket omtyckt föreståndare under de åtta år han innehaft posten. För honom väntar nu arbete i PEF – samarbetsorganisationen för pingströrelser i Europa där han blir styrelseordförande.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...