Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Dags för kyrklig grillning av partiledarna

Snart börjar valrörelsens kanske varmaste och gladaste partiledarutfrågning. Under tre veckor, 8-25 augusti, kommer de få varsin kväll på Vårgårda möte. Allt inramat som en gudstjänst. – Jag är laddad, säger Britta Hermansson, utfrågare i mötena där även Carola och förre höjdhopparen Patrik Sjöberg framträder.

Nyheter · Publicerad 12:41, 7 aug 2018

Det är andra gången som Equmenias evangelist Britta Hermansson håller i partiledarutfrågningen tillsammans med Robert Eriksson. Att Vårgårda möte är så populärt tror Britta Hermansson beror på det goda bemötandet och inramningen, dessutom att de ideologiska frågorna ges plats och att gästerna får prata till punkt. 

– Det är inte en debatt utan mer ett personligt porträtt. Vi är inte ute efter någon, istället vill vi höra vad som format de här personerna till att ta sig an politiken.

– Inramningen gör något med hela atmosfären, och samtalen kommer in på ideologin och de andliga tingen.

Britta Hermansson börjar varje utfrågning med en personlig del, sedan efter ett sånginslag tar Robert Eriksson över och borrar lite djupare i en del sakfrågor.

– Det är härligt för kyrkan att få ha de här samlingarna. Vi är en viktig röst i samhället och politiska sammanhang, säger Britta Hermansson.

Hon har en podradio med namnet Brittas vardagsrum och i Vårgårda kommer höjdhopparen Patrik Sjöberg att vara hennes gäst i en liveversion av podden.

Dessutom blir det en konsert med Carola, som även ska ha ett seminarium.

Nu är det 50-årsjubileum för dessa partiledarutfrågningar som startades av John Hedlund i hans tältmöten. Tångahallen i Vårgårda tar in 3 000 personer och det brukar vara fullsatt.

Arrangör är föreningen Equmeniakyrkan i Vårgårdabygden som består av elva församlingar i trakten och man räknar med 20 000 besökare.

Partiledarutfrågningarna sänds på hemsidan www.vargardamote.se

Lilla Aktuellt väjde för svåra frågor om könsbyte bland barn

Könsdysfori. Att bli pojke var helt rätt för tioåriga Minea, som numera heter Max. Det berättade förra veckans ”Lilla Aktuellt”, SVT:s nyhetsprogram som vänder...

SKR: ”Migrationsverket måste respektera konvertitens tro”

Konvertiter. Migrationsverkets bedömning av konvertiter har systematiska brister, och måste ta större hänsyn till hotbild och levd tro. Det skriver Sveriges...

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Olof Edsinger i DN: Låt inte 15-åringar byta kön

Könsdysfori. Regeringen måste dra tillbaka det lagförslag som skulle göra det möjligt för 15-åringar att göra ett kirurgiskt könsbyte utan föräldrarnas...

Asia Bibi är kvar i sitt gömställe

Pakistan. Det är fortfarande oklart när Asia Bibi, den kristna kvinna som den 30 oktober frikändes från en dödsdom för hädelse, ska kunna lämna sitt gömställe...