Vår själ väntar på Herren, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, vi förtröstar på hans heliga namn.
Psaltaren 33:20-21

Världen idag

Dags för bönekonferens i Citykyrkan – unga i fokus

På torsdagskvällen inleds nätverket Nationell böns årliga konferens, nu med extra fokus på unga och medlemmar från migrantförsamlingar.

För att underlätta för dessa grupper att delta har konferensen flyttats från småländska Ralingsåsgården till Citykyrkan i centrala Stockholm.

Nyheter · Publicerad 13:00, 14 sep 2023

– Ska vi stå inför Gud och be för den här nationen så måste vi ha med migrantförsamlingarna, säger Marco Strömberg, ansvarig för konferensen, apropå ett särskilt fokus på migrantförsamlingar i bönekonferensen denna gång.

Han konstaterar att Sveriges kristenhet i dag är mycket bredare än bara de traditionella svenska kyrkorna, och menar att det är viktigt att det återspeglas på en sådan här nationell bönekonferens, som bjuder in allt Guds folk.

Dessutom vill man i år skapa mer utrymme för unga att kunna delta och känna sig delaktiga i bönekonferensen. Att underlätta för unga, som kanske inte har egen bil att åka med till en plats som den lantligt belägna Ralingsåsgården, är också en orsak till att man i år flyttat konferensen till Stockholm.

Steget är viktigt, menar Marco Strömberg, och berättar att bön för den unga generationen kristna blir ett viktigt inslag under konferensen.

– För varje generation som går har ju kyrkobesökandet minskat, så här måste vi få till en trendändring så att unga människor vill följa Jesus och vill vara med i kyrkan, säger Strömberg, som är ledare för Focus Business School, programledare för Världen idags samhällsprogram Hotspot och som även ska tala på konferensens inledningsmöte på torsdagskvällen.

För att delta under konferensen krävs ingen föranmälan, och enligt Strömberg kan man komma och gå som man vill, ända från starten på torsdagskvällen till slutet kring midnatt mellan lördagen och söndagen.

Vad hoppas du att konferensen ska få ge för frukt i Guds rike?

– Först och främst att vi ska röra vid Guds hjärta, det är det viktigaste. Och att det får vara en andlig puls som går ut till nationen. Och också att inspirera till mer bön, säger Marco Strömberg.

Här måste vi få till en trendändring så att unga människor vill följa Jesus och vill vara med i kyrkan.

Bönekonferensens huvudsamlingar

Torsdag:

kl 19 – Kvällsmöte med Marco Strömberg och Johnny Foglander

Fredag och lördag:

kl 06 – Morgonbön

kl 09 – Uppstart med lovsång

kl 09:20 – Undervisning med Ingrid Lilja (fredag) och Johnny Foglander (lördag)

kl 10–12 – Bönepass med olika teman

kl 13:30–17:30 – Lovsång och bönekedja med korta ord från pastorer och ledare

kl 19 – Kvällsmöte med bön

kl 22 – Nattbön ledd av ungdomar

Källa: https://nationellbon.se/schema/

Styrräntan höjs på nytt – så mycket dyrare blir ditt bolån

Ekonomi. Torsdagens nya räntehöjning gräver ännu djupare hål i hushållens plånböcker. Ökade bolånekostnader... fredag 22/9 22:00

Många bär ansvar för Sveriges resa från Bullerby till barnsoldater

Ledare Våld, sprängningar, skjutningar och regelrätta avrättningar fortsätter att plåga Sverige. Det... fredag 22/9 00:10

Kristersson: Vi är mitt i extrem våldsvåg

Kriminaliteten. Flera utomstående tros ha blivit offer när två personer sköts ihjäl på en pub i Sandviken. – Det är... fredag 22/9 18:17

Viktigt att hedra pionjärerna när frikyrkligheten firar 175 år

Ledare I dag firar Sveriges frikyrklighet 175 år. Åtminstone om man betraktar dopen vid Vallersvik som... torsdag 21/9 00:40