– Ska vi stå inför Gud och be för den här nationen så måste vi ha med migrantförsamlingarna, säger Marco Strömberg, ansvarig för konferensen, apropå ett särskilt fokus på migrantförsamlingar i bönekonferensen denna gång.
Han konstaterar att Sveriges kristenhet i dag är mycket bredare än bara de traditionella svenska kyrkorna, och menar att det är viktigt att det återspeglas på en sådan här nationell bönekonferens, som bjuder in allt Guds folk.
Dessutom vill man i år skapa mer utrymme för unga att kunna delta och känna sig delaktiga i bönekonferensen. Att underlätta för unga, som kanske inte har egen bil att åka med till en plats som den lantligt belägna Ralingsåsgården, är också en orsak till att man i år flyttat konferensen till Stockholm.
Steget är viktigt, menar Marco Strömberg, och berättar att bön för den unga generationen kristna blir ett viktigt inslag under konferensen.
– För varje generation som går har ju kyrkobesökandet minskat, så här måste vi få till en trendändring så att unga människor vill följa Jesus och vill vara med i kyrkan, säger Strömberg, som är ledare för Focus Business School, programledare för Världen idags samhällsprogram Hotspot och som även ska tala på konferensens inledningsmöte på torsdagskvällen.
För att delta under konferensen krävs ingen föranmälan, och enligt Strömberg kan man komma och gå som man vill, ända från starten på torsdagskvällen till slutet kring midnatt mellan lördagen och söndagen.
Vad hoppas du att konferensen ska få ge för frukt i Guds rike?
– Först och främst att vi ska röra vid Guds hjärta, det är det viktigaste. Och att det får vara en andlig puls som går ut till nationen. Och också att inspirera till mer bön, säger Marco Strömberg.