Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Allahelgonakonferensen genomförs trots coronapandemin. Bilden är från förra året. Foto: Rickard Liljero Eriksson

Dags för årets Allhelgonakonferens i Sankta Clara kyrka

Magnus Persson, Annahita Parsan och Bryan Stevenson finns bland talarna under Allhelgonakonferensen som äger rum i Sankta Clara kyrka i helgen. Max 50 deltagare kan vara på plats på fredagen och lördagen, men fler kan ta del av lördagskvällens konsert via en direktsändning.

Nyheter · Publicerad 12:16, 30 okt 2020

Coronapandemin har som bekant fått många konferenser att ställas in, men ett event som kommer att hållas som vanligt är Allhelgonakonferensen i Sankta Clara kyrka i Stockholm. Konferensen inleds på fredagskvällen med en mässa med Magnus Persson.
På lördagen är det ”bibelreflektioner” med bland annat Mats Nyholm, Annahita Parsan och Olof Edsinger, följt av musik och ljuständningar.

Helt och hållet som vanligt är det dock inte i år. Restriktionerna gör att endast 50 personer kommer släppas in på lördagen och fredagen – och då är det först till kvarn.

Klockan 18.00 på lördagen är det en konsert, till förmån för kristna konvertiter på flykt, där bland annat sångerskorna Maria Gustin Bergström och Sarah Lundbäck Bell medverkar. Medverkar gör också den amerikanske medborgarrättsjuristen Bryan Stevenson som nyligen fick det ”alternativa Nobelpriset” Right Livelihood Award.

För att fler än 50 personer ska kunna ta del av konserten kommer den att direktsändas på TBN Play.

På söndagen firas mässa klockan 9.30, 11.00 och 13.00 med Mattias Nordström. Nyligen meddelade regeringen att man lättar på 50-regeln från och med denna dag, men Sankta Clara, som är en EFS-förening, har ännu inte bestämt exakt hur många som kommer släppas in till varje gudstjänst.

Hela programmet för helgen finns på Sanka Claras hemsida.

En sund familjepolitik ger styrka åt samhällsbygget

Ledare Det är tyst om familjen i valrörelsen. Samtliga riksdagspartier står i princip bakom uppfattningen... onsdag 10/8 00:20

Studie: Fem barn föddes levande efter abort

Minnesota. Fem foster föddes levande efter en abort i Minnesota förra året. Det slår en rapport från... onsdag 10/8 21:00

L: Inför förskoletvång för barn med dålig svenska

Barnomsorg. Liberalerna (L) vill införa förskoleplikt för barn som ligger efter med svenskan. I valmanifestet... onsdag 10/8 17:00

En anpassning till samtiden drar inte fler till kristen tro

Ledare Sommaren går in för landning och semesterfirare återvänder hem. Skolor och arbetsplatser förbereder... tisdag 9/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier