Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Coronaeffekt: Magasinet Hopp trycks i ny upplaga

Nu trycker Världen idag upp 30 000 nya exemplar av det årliga magasinet Hopp, efter att den första upplagan sålde slut redan efter några veckor. Anledningen till den stora efterfrågan är att flera församlingar gjort större beställningar för att dela ut till hushåll under coronakrisen.

Nyheter · Publicerad 13:44, 28 maj 2020

I början av april trycktes årets upplaga av magasinet Hopp i 40 000 exemplar, samma antal som förra året. Men i år räckte det inte till alla som hörde av sig.

– Man kan lugnt säga att efterfrågan varit mycket större än förra året. Vi har fått flera stora beställningar, mest från församlingar som ska dela ut till hushåll, förklarar Världen idags marknadskoordinator Johanna Köllerfors.

Hon berättar att en del kommer att använda sig av Postnord för utdelning inom ett större område, medan andra kommer att dela ut magasinen själva.

– Vi har redan fått in ett stort antal beställningar av den nya upplagan. Det är jätteroligt, säger hon.

Att intresset för magasinet är så stort är inte alls förvånande, menar Jonas Adolfsson, tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare för Världen idag.

– Om det är något vårt land behöver just nu så är det hopp. Vår förhoppning är att tidningen ska få betjäna tiotusentals människor i en tid när många upplever oro och när öppenheten för Gud i vårt land nog är större än på mycket länge, säger han.

Magasinet Hopp är fyllt av starka personliga exempel på hur Jesus kan frälsa, svara på bön, rädda ur hopplösa situationer och ge inre frid.

Om det är något vårt land behöver just nu så är det hopp.

Om frikyrkan och samkönade relationer

Ledarkrönika Debatten har gått hög sedan Joel Halldorfs text i Expressen om att frikyrkan fullt ut bör acceptera... torsdag 17/6 00:10

Vårtecken för oföddas rätt till liv en utmaning till Sverige

Ledare Det finns tecken som låter ana en växande förståelse för kritiken mot abortsituationen i världen.... torsdag 17/6 00:10

Ett steg närmare föräldralag med minskat pappa-fokus

Familj. I framtiden kan det bli svårare att veta vem som är biologisk far till ett barn. Detta sedan... fredag 18/6 09:00

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier