Frukta Herren, ni hans heliga, de som fruktar honom lider ingen brist.
Psaltaren 34:10

Världen idag

I den nya kollektionen har den ordinarie logotypen med den klassiska Chuck Taylor-stjärnan (se bild) ersatts av ett pentagram. Foto: Janerik Henriksson/TT

Converse sätter satanistsymbol på ny skokollektion

Den amerikanska skojätten Converse lanserar nu skor där företagets klassiska symbol byts ut mot en satanistsymbol, rapporterar CBN News. Men många amerikaner uttrycker sin besvikelse.

”Inget mer köp”, skriver en person i en kommentar på Converse Instagramkonto.

Nyheter · Publicerad 20:00, 3 aug 2021

Converse och designern Rick Owens gemensamma skoprojekt handlar om sneakers i olika stilar där den klassiska Chuck Taylor-stjärnan byts ut mot ett pentagram – en symbol i form av en femuddig stjärna som används av satansdyrkare.

Den 59-årige designern Rick Owens uttrycker i ett uttalande sin personliga entusiasm över just pentagram, bland annat just för att det har ”ungdomligt ockulta associationer”.

– Det antyder en strävan efter njutning, efter uppevelse. Men huvudsakligen menar jag att det antyder empati och ett hänsynstagande för sätt att leva som inte är standard. Så det gör oss mer accepterande och toleranta gentemot andra system, vilket jag tycker är något bra, säger han i ett uttalande publicerat av Converse.

I en artikel i modetidskriften WWD medger Owens att hans inställning till design kan beskrivas som ”lite grotesk”.

– Jag tänker alltid på det som ett sätt att förvränga något som redan existerar. Och jag menar inte det på ett aggressivt sätt.

På sociala medier uttrycker nu människor sin besvikelse över Converses nya skokollektion.

”Det här är tråkigt, jag växte upp med Converse men sedan jag såg den satanistiska marknadsföringen kommer jag inte att handla. Gud hjälpe er”, skriver en följare i en kommentar på Converse Instagramkonto.

En annan Instagramföljare tackar Converse för att de nu visar sin ”riktiga sida”, skriver tidningen Christian Post.

Sverige nobbar FN-konferens: ”Antisemitiska inslag”

FN. Sverige var ett av flera länder som avstod från att uppmärksamma 20-årsjubileet av den första,... lördag 25/9 12:00

Känd diakon beskylls för judehat

Tro och solidaritet. Anna Ardin, diakon inom Equmeniakyrkan och ledamot i förbundsstyrelsen för socialdemokratiska Tro... lördag 25/9 08:00

Det är i misstrons mylla som alla broar bränns.

Gästkrönika Skandinavien har varit hela världens lilla Bullerby. Ett handslag har räckt, ett löfte har hållits.... lördag 25/9 00:00

Glädjeämnen mitt i fattigdomen

Missionsglimten Gå ut mission samarbetar sedan ett par år med inhemska missionärer på Madagaskar. Det är helt... lördag 25/9 00:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier