Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Connect Church blir en del av Hillsong Sverige

Medlemmarna i Connect Church i Göteborg röstade på torsdagen för att gå med i Hillsong, som därmed finns på sex platser i Sverige.

Nyheter · Publicerad 13:49, 6 okt 2017

"Vi är oerhört tacksamma och förväntansfulla över att Gud öppnar ännu en dörr för det Han kallat vår kyrka till: 'Vi bygger en kyrka som förvandlar en nation'," skrev Hillsongs grundare i Sverige, pastor Andreas Nielsen, i ett uttalande på torsdagen.

– Connect Church har varit en del av vårt nätverk och under de sista åren har vi haft en börda att göra något för Göteborg, som är den näst största staden i Sverige, säger Andreas Nielsen till Världen idag på fredagen.

– Det har gjort att vi inlett samtal som pågått en längre tid, vilket lett till att Connect Church ställt frågan om de kunde få bli en del av vår kyrka. Igår röstade man för det, så nu är vi en kyrka på sex platser.

Hillsong i Sverige är organiserade som en enda församling, med verksamhet, eller campus, på tre platser i Stockholmsområdet – Arlanda stad, centrala Stockholm och Södertälje. Därutöver ingår Life Center Church i Västerås i Hillsong Family, som en självständig församling men med nära anknytning till Hillsong. I och med torsdagens beslut blir också Connect Church i Jönköping och Örebro en del av Hillsong i Sverige.

Hillsong Copenhagen firar dessutom regelbundet gudstjänst i Malmö.

Connect Church, som tillhörde både Pingst FFS och Hillsong Family, var för en del år sedan känd som pingstförsamlingen Gilead. Sommaren 2016 gick även Livets ord i Göteborg in i Connect Church.

– Anders och Camilla Olsson fortsätter som campuspastorer i Göteborg, men blir nu en del av något större vad gäller organisation och team, säger Andreas Nielsen, som i övrigt inte vill säga närmare hur verksamheten kommer att förändras.

– Förändringen sker löpande. Vi tänker bygga kyrkor med starka söndagar och starka connectgrupper, det är det som är det viktiga.

Connectgrupper är hemgrupper som möts regelbundet i hemmen. I och med att Connect Church gått med i Hillsong räknar församlingen med att samla omkring 5 000 personer i hela landet till gudstjänst om söndagarna.

Den 14 oktober arrangerar Hillsong en manifestation mot trafficking, Walk for life, i bland annat Stockholm, Göteborg, Jönköping, Örebro och Malmö.

– Det är en marsch som hade nästan 1 000 deltagare när den gick genom Stockholm förra året. Syftet är att uppmärksamma att det i dag finns fler människor i slaveri än någonsin, säger Andreas Nielsen, som berättar att manifestationen hålls samtidigt på närmare 600 platser i världen.

Hillsong laddar dessutom som bäst för sin stora julföreställning, This is Christmas, som hålls på Hovet i Stockholm den 17 december.

– Vår avsikt är att skapa den moderna tidens julotta, dit alla är välkomna och där man får reda på vad julen handlar om, säger Andreas Nielsen.

– Förra året var det över 8 000 personer som kom, så i år kör vi dubbla föreställningar.

Hillsong i Sverige

År 2006 startade Andreas Nielsen, som tidigare ingått i Karisma Centers ledarteam, en församling i Stockholm med namnet Passion Church.

Redan från början fanns starka band med Hillsong, och personliga kontakter med Hillsongs grundare och frontfigur, pastor Brian Houston.

Efter några år var samarbetet konstituerat och församlingen bytte 2009 namn till Hillsong Church Stockholm.

Hillsong startade i Australien 1983, under namnet Hills Christian Life Center, och har blivit känt för sitt fokus på lovsång.

Källa: Tidningen Pingst

Islamister knyts till barnverksamheter

Samhälle. Misstänkta islamister med extrema åsikter kopplas till förskolor och familjedaghem. Det skriver Aftonbladet, som har gjort en kartläggning. –...

Fördjupa reformationens och väckelserörelsernas arv

Ledare Den kristna kyrkan är en båt som navigerar på ett stormigt hav. Det är då helt avgörande att veta vart man ska och hur man hittar rätt. Svensk...

Föreslår kannibalism för att rädda klimatet

Utspel. Att börja äta människokött kan vara ett sätt att rädda klimatet. Det menar Magnus Söderlund, professor på Handelshögskolan i Stockholm. Vissa tabun...