Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Chris Tomlin under förra årets Grammygala. Foto: Matt Sayles / Scanpix

Chris Tomlin etta på Billboardlista

Igår stod det klart att Chris Tomlin gick in som ny etta på den högt ansedda Billboardlistan för mest sålda album. På en vecka har hans "Burning Lights" sålts i 73 000 exemplar.

Nyheter · Publicerad 11:17, 17 jan 2013

När TobyMac i höstas hamnade överst på den högt ansedda Billboard 200-listan var det 15 år sedan ett kristet album senast toppade listan. Men så länge dröjde det inte denna gång.

Lovsångsledaren Chris Tomlins skiva har redan sålts i 73 000 exemplar. Bland kristna artister har endast gruppen Casting Crowns sålt mer under en releasevecka. Det gjorde de med skivan "Come to the well" som nådde en försäljningssiffra på 99 000 exemplar i november 2011. Men trots den höga försäljningen den gången nådde Casting Crowns inte mer än en andraplats på Billboardlistan.

Bara tre kristna artister har tidigare toppat Billboard 200. Den första var Bob Carlisle med skivan "Butterfly kisses (Shades of grace)" som gavs ut sommaren 1997. Nästkommande topplacering kom redan några månader senare samma år med LeAnn Rimes skiva "You light up my life – Inspirational songs". Därefter dröjde det till september förra året då ovan nämnda TobyMacs skiva "Eye on it" gavs ut.

En bidragande orsak till den höga försäljningssiffran för Chris Tomlins album tros vara de många förhandsbeställningarna som gjorts i kyrkor och under den stora studentkonferensen Passion i Atlanta. I år samlade konferensen 60 000 personer och enligt uppgift från arrangörerna ska uppemot 100 000 personer ha följt samlingarna via nätet.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...