Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Chris Pratt kritiseras för sin tro – men jämför med Jesus

Den kristna Hollywoodstjärnan Chris Pratt, med bland annat över 43 miljoner följare på Instagram, berättar att han ofta möter kritik för sin kristna tro. Men han låter inte det störa.

– För 2 000 år sedan hatade de honom också, säger han med syftning på Jesus.

Nyheter · Publicerad 16:00, 10 maj 2023

Den amerikanska skådespelaren Chris Pratt har på senare tid bland annat haft stora roller i Jurassic World-filmerna och Guardians of the Galaxy. Chris gör även rösten till Super Mario i den bioaktuella succén om den animerade spelhjälten.

Pratt har länge varit öppen med sin kristna tro, men öppnar i en intervju med Pagesix upp om hur han också ofta kritiseras för den – även om han inte lägger något fokus på det.

– Det blir jag absolut, men det är ingenting nytt, säger skådespelaren till sajten, varpå han citerar Johannesevangeliet 15:18–20:

Om världen hatar er, kom då ihåg att den har hatat mig före er. Om ni tillhörde världen skulle världen älska er som sina egna. Men nu tillhör ni inte världen, utan jag har kallat er ut ur världen, och därför hatar världen er.”

– Det är så det är, det är inget nytt. För 2 000 år sedan hatade de honom också, säger han och syftar på Jesus.

Vid flera tidigare tillfällen har Chris Pratt skapat rubriker för sin tro. Han har även kritiserats för att ha gått till en kyrka som sades vara ”anti-hbtq” och röster har höjts för att få honom sparkad ur filmprojekt med anledning av det.

År 2018 väckte han också stor uppmärksamhet när han vid ett tal under MTV Movie & TV Awards 2018 levererade en lista på nio regler för livet.

– Gud är verklig. Gud älskar dig. Gud vill det bästa för dig. Tro på det – det gör jag, sade han och fortsatte i sin lista där han blandade skämtsamma inslag med allvar:

– Du har en själ. Var varsam med den, sade han och lyfte även fram bönens kraft.

– Lär dig att be. Det är så enkelt och det är så bra för din själ.

Vid talet under galan talade han även om nåd och Jesu död på korset.

– Som med friheten som vi njuter av i det här landet är den nåden betald för oss genom någon annans blod. Nåd är en gåva. Glöm inte det, ta det inte för givet, sade Pratt.

Efteråt blev Chris Pratts tal viralt och väckte mycket uppmärksamhet. I januari i år lade han upp det på Instagram på nytt.

– Jag gavs tre minuter att skänka vishet till nästa generation. Om jag skulle få den chansen att göra det igen, så skulle jag inte ändra på något, skrev han då.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00