Vår nöd, som är kortvarig och väger lätt, bereder åt oss en väldig och överväldigande härlighet som väger tungt och varar för evigt.
2 Korintierbrevet 4:17

Världen idag

En ung Krik-ledare föll ihop vid klätterplatsen på ett läger i Norrbotten. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Chock och stor sorg på kristet klätterläger – ung ledare dog

Den kristna idrottsorganisationen Krik drabbades i helgen av ett plötsligt dödsfall, när en ledare i 30-årsåldern plötsligt fick hjärtstopp på ett klätterläger i Norrland.

– Det är väldigt mycket chock, säger organisationens informationsansvarige Rickard Johnston.

Nyheter · Publicerad 16:00, 15 jun 2022

På sin Facebooksida konstaterar Krik, som arbetar med att hjälpa unga att kombinera idrott och kristen tro, att de nu är en organisation i sorg.

Det var i söndags, på den sista dagen av ett klätterläger med cirka trettio deltagare i Norrbotten, som en av ledarna plötsligt föll ihop ute på en av klätterplatserna, berättar Rickard Johnston, informationsansvarig på Krik, för Världen idag.

Det visade sig att ledaren hade fått hjärtstopp, och förutom två lägerdeltagare fanns det enligt Johnston av någon anledning även ett militärförband på platsen som var specialister på livräddning.

Militärerna kunde således ge hjärt- och lungräddning tills ambulansen kom till platsen, men trots detta gick den unge mannens liv inte att rädda.

Rickard Johnston var själv inte med på lägret, men konstaterar att de har chockats av det inträffade i organisationen. Han berättar att de kommer att ha krisarbete tillsammans med lägrets alla deltagare, och då med särskilt fokus på dem som var med på olycksplatsen.

Den bortgångne mannen, en norrlänning i 30-årsåldern, hade varit engagerad inom Krik i många år.

– Han har varit en väldigt kompetent och omtyckt ledare, otroligt glad, nära till skratt och duktig på att se människor, beskriver Rickard Johnston.

Den unge mannen lämnar, bland andra, föräldrar, syskon och flickvän efter sig.

Krik uppmanar på sin sajt till bön med anledning av det inträffade.

Både möjligheter och faror med ett mediedominerat samhälle

Ledare Drottning Elizabeth II symboliserar på flera områden de stora förändringar som skett i västvärlden... lördag 24/9 00:10

Putin trappar upp sitt krig – hur ska vi som kristna tänka?

Ledare I helgen har Vladimir Putin annonserat ”folkomröstningar” i de ockuperade regionerna Luhansk,... fredag 23/9 00:10

Ännu en temadag om samkönade relationer i EFK

Stockholm. Evangeliska frikyrkans arbete med frågan om samkönade relationer går vidare. Lördagen 1 oktober... måndag 26/9 07:00

Om kristenheten och valresultatet

Ledarkrönika Sverige är i process att få en ny regering. Sådana lägen, när fasta strukturer luckras upp, fogas... torsdag 22/9 00:10

Klimatkamp utan Gud kan skada både samhälle och miljö

Ledare Tolv klimataktivister limmar fast sig själva på E4:an med trafikkaos och livsfara för människor som... torsdag 22/9 00:10

Därför backar Kyrkornas världsråd i Israelkritiken

Israelkommentar I efterdyningarna av det svenska riksdagsvalet har det noterats att de unga väljarna skiljer sig...
Följ Världen idag i sociala medier