Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

En ung Krik-ledare föll ihop vid klätterplatsen på ett läger i Norrbotten. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Chock och stor sorg på kristet klätterläger – ung ledare dog

Den kristna idrottsorganisationen Krik drabbades i helgen av ett plötsligt dödsfall, när en ledare i 30-årsåldern plötsligt fick hjärtstopp på ett klätterläger i Norrland.

– Det är väldigt mycket chock, säger organisationens informationsansvarige Rickard Johnston.

Nyheter · Publicerad 16:00, 15 jun 2022

På sin Facebooksida konstaterar Krik, som arbetar med att hjälpa unga att kombinera idrott och kristen tro, att de nu är en organisation i sorg.

Det var i söndags, på den sista dagen av ett klätterläger med cirka trettio deltagare i Norrbotten, som en av ledarna plötsligt föll ihop ute på en av klätterplatserna, berättar Rickard Johnston, informationsansvarig på Krik, för Världen idag.

Det visade sig att ledaren hade fått hjärtstopp, och förutom två lägerdeltagare fanns det enligt Johnston av någon anledning även ett militärförband på platsen som var specialister på livräddning.

Militärerna kunde således ge hjärt- och lungräddning tills ambulansen kom till platsen, men trots detta gick den unge mannens liv inte att rädda.

Rickard Johnston var själv inte med på lägret, men konstaterar att de har chockats av det inträffade i organisationen. Han berättar att de kommer att ha krisarbete tillsammans med lägrets alla deltagare, och då med särskilt fokus på dem som var med på olycksplatsen.

Den bortgångne mannen, en norrlänning i 30-årsåldern, hade varit engagerad inom Krik i många år.

– Han har varit en väldigt kompetent och omtyckt ledare, otroligt glad, nära till skratt och duktig på att se människor, beskriver Rickard Johnston.

Den unge mannen lämnar, bland andra, föräldrar, syskon och flickvän efter sig.

Krik uppmanar på sin sajt till bön med anledning av det inträffade.

Ambulansförbund rasar mot ny dygnsvila: ”Horribelt feltolkat”

Ekonomi. Nya EU-regler om dygnsvila har börjat gälla. Detta trots stora protester från bland annat... måndag 2/10 20:00

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

C-stämman: Ja till dödshjälp och sänkt alkoholålder

Centerpartiet. Centerpartiet säger ja till att tillåta dödshjälp i Sverige. Partistämman sade även ja till att... måndag 2/10 17:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10