Ert tal ska alltid vara vänligt kryddat med salt, så att ni vet hur ni ska svara var och en.
Kolosserbrevet 4:6

Världen idag

Charlie Weimers blir SD-toppnamn i EU-valet

Strax före höstens val lämnade Charlie Weimers Kristdemokraterna till förmån för Sverigedemokraterna. Nu är han på plats tre på SD:s valsedel till Europaparlamentsvalet. – Islamisk extremism har ingen plats i Europa, säger han.

Nyheter · Publicerad 20:30, 13 feb 2019

Charlie Weimers arbetade som stabschef för Lars Adaktusson (KD) i Europaparlamentet. Tre dagar före höstens riksdagsval meddelade han att han gick över till Sverigedemokraterna.

I tisdags stod det klart att Weimers nu kandiderar till Europaparlamentet för partiet.

– Charlie Weimers har gedigen politisk erfarenhet, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson då han, vid en presskonferens, presenterade partiets toppkandidater.

Charlie Weimers inledde sitt anförande med att tacka Åkesson och partistyrelsen för förtroendet. Han fortsatte därefter med att tala om hur han vill arbeta mot ”det maktmonopol” som han menar finns i Bryssel och leder till ”en europeisk superstat”.

Weimers uttryckte därefter en förhoppning om att EU-kritiska politiker får så stor andel av parlamentsplatserna efter vårens val att den borgerliga gruppen, EPP, tvingas samarbeta med den konservativa gruppen i frågor om överstatlighet.

– Då kan vi börja ställa krav på att rulla tillbaka EU:s makt, sade Weimers.

En relativt stor del av sin talartid ägnade Charlie Weimers åt att tala om sitt engagemang för förföljda kristna och mot islamisk extremism.

– Jag tror inte att islamisk extremism bäst bekämpas med politisk korrekthet, sade Weimers, och påpekade att han var med och skrev den resolution som ledde fram till att Europaparlamentet erkände folkmordet på yazidier och kristna.

Han berättade vidare att han suttit i förhandlingar där vänstersidan, enligt Reimers, velat få bort referenser till kristna med hänvisningen till att ”de kan ju inte vara utsatta”. På samma sätt har vänstersidan inte velat adressera islamism, vidhöll Weimers.

– Islamisk extremism har ingen plats i Europa. Den uppfattningen kommer prägla mitt arbete i Bryssel om jag får förtroende av väljarna. Det kommer inte vara några omskrivningar – ser jag en spade kommer jag kalla det en spade, sade Weimers.

En annan fråga som Charlie Weimers lyfte fram var kostnaden för EU. Han vidhöll att EU-kommissionen föreslagit att Sverige ska betala ytterligare 15 miljarder i EU-avgift.

– Det är en höjning med 40 procent. Två tredjedelar av polisens budget för 2018, sade Weimers och lovade att arbeta mot denna höjning.

I ett Facebookinlägg skriver Weimers att höjningen är ett led i att EU vill öka budgeten efter att snart gå miste om stora intäkter från Storbritannien.

”Att rätta munnen efter matsäcken är en gammal hederlig princip som tyvärr inte gäller i Bryssel”, skriver han.

Huruvida Charlie Weimers kommer in i EU-parlamentet eller inte återstår att se. SD har i nuläget två platser i parlamentet, men Jimmie Åkesson tror att partiet kommer få åtminstone tre platser i år. Charlie Weimers har plats nummer tre på partiets lista.

Sann mångfald kräver olika åsikter, SVT!

Ledare Blott Sverige svenska stollerier har! Så skulle man kort kunna kommentera veckans uppmärksammade... lördag 30/5 00:00

Karlskronagudstjänster blev till stadsvandringar

Corona. I Karlskrona har en grupp bedjande och sjungande människor vandrat runt i staden på... söndag 31/5 18:00

Människovärdet blir synligt i coronatider

Ledare Debatten om den svenska coronastrategin fortsätter, och lär så göra under lång tid framöver. Något... torsdag 28/5 00:00

En föraktad, en våldsam och en oomvänd lärjunge

Apostlarnas olikheter (del 4/4), I närheten till Jesus blev själviska skatteindrivare, hatiska nationalister och...