Därför säger Herren Gud så: Se, jag har lagt en grundsten i Sion, en beprövad sten, en dyrbar hörnsten, en fast grundval. Den som tror på den behöver inte fly.
Jesaja 28:16

Världen idag

Carola Häggkvist har varit i Ukraina och mött flyktingar. Hon har även tagit emot en familj i sitt hem. Foto: Duygu Getiren/TT/AP

Carola var på plats i Ukraina – efterlyser mer hjälpverksamhet

Artisten Carola Häggkvist har under helgen varit i Ukraina för att hjälpa flyktingar, tillsammans med organisationen Operation aid. Hon har även tagit emot en flyktingfamilj i sitt hem i Stockholm och efterlyser mer organiserad verksamhet på plats.

Nyheter · Publicerad 20:00, 4 apr 2022

Carola Häggkvist har tidigare uppträtt på den stora insamlingsgalan Hela Sverige skramlar, som i år samlar in pengar till Ukraina. Men den här gången valde hon att i stället åka ner till gränsen mellan Polen och Ukraina och hjälpa flyktingarna där.

Carola samarbetade med hjälporganisationen Operation aid, som startats på initiativ av förlossningsläkaren Elly Reinolds. Artisten har även tagit emot en höggravid mamma med två barn, som flugits till hennes hem i Steninge utanför Stockholm.

– Det som berört mig mest är mötet med Juliana och hennes barn. De har varit med om fruktansvärda saker, men nu ska de vara i trygghet, säger hon till Aftonbladet.

I Ukraina har Carola bland annat fått hjälpa till att dela ut soppa till dem som köar för att ta sig ut från landet.

– Barn, kvinnor, äldre står där i timmar, i flera fall över natten i kyla och regn.

I samband med flyktingkrisen 2015 reste Carola i hemlighet till Grekland. Även då tog hon emot flyktingar i sitt hem, men den här gången har hon valt att vara öppen med sitt arbete, skriver Aftonbladet.

Carola berättar för tidningen att det förutom behovet av värme, mat och boende också finns ett skriande behov av tolkar, mobiltelefoner och datorer.

– Med alla pengar som samlas in önskar jag att man får se mer verksamhet på plats. Jag blir inte rädd för det jag ser här, jag blir rädd för avsaknaden av den här organiserade, stora hjälpen som man tycker bör finnas här, säger hon.

Med alla pengar som samlas in önskar jag att man får se mer verksamhet på plats.

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10