Den rättfärdige gläder sig i Herren och flyr till honom, och alla som har ärliga hjärtan skattar sig lyckliga. 
Psaltaren 64:11

Världen idag

KD:s partiledare Ebba Busch Thor på plats i Almedalen, här intervjuad av TT. Foto: Henrik Montgomery/TT

Busch Thor ska närvara vid Pride

Tisdagen är Kristdemokraternas dag i Almedalen och nya partiledaren Ebba Busch Thor gör ett avbrott i föräldraledigheten för att vara på plats. I intervjuer berättar hon bland annat att hon kommer att medverka under Pridefestivalen senare i sommar, och att hon i kvällens tal kommer att ta upp hotet från militant islamism.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 jun 2015

Kristdemokraterna kommer till Almedalen med svaga opinionssiffror och en nyvald partiledare. Ebba Busch Thor säger till Expressen att hon kommer att ägna en del av kvällens tal från Almedalsscenen åt hotet från terrorgruppen IS.

– En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger hon.

I en debattartikel i Svenska dagbladet gör partiledaren ett utspel om las.
"Vi vill att undantagen från turordningsreglerna i las utökas till att omfatta 4 personer – oavsett antal anställda i företaget. Det innebär ett dubblat undantag jämfört med i dag", skriver hon.

Och flera medier berättar också om ett växande motstånd mot Decemberöverenskommelsen inom KD. Bland annat tar KDU ställning mot DÖ.
– Nu var det första alternativet, det blir ett förakt mot folket när man inte ens ger dem en chans att lösa den regeringskris som ändå var på gång, säger KDU:s ordförande Sara Skyttedal till Ekot.

Ebba Busch Thor berättar också för Expressen att hon kommer att medverka på Pridefestivalen senare i sommar genom att närvara vid en utfrågning och seminarier. Hon ska dock inte gå i Prideparaden.

– Vi kristdemokrater tycker att det är viktigt att vi ser till att motverka diskriminering av HBTQ-personer. Då tycker jag att det är viktigt för mig att medverka i det sammanhanget.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se 

Guds spår i skapelsen är starkare än sekularisering

Ledare Ordet sekularisering kommer av latinets sæcularis, från vilket vi har det svenska ordet sekel.... lördag 23/10 00:00

Cementa och LKAB visar behov av reformerad miljöbalk

Ledare Minns du valrörelsen 2006? Centerpartiet under Maud Olofsson gick till val på att i... fredag 22/10 00:10

Här ska barn och äldre samsas under samma tak

Huddinge. Huddinge kommun hänger på trenden att kombinera äldreboende och förskola i angränsande byggnader. –... måndag 25/10 08:00

Tårarna rann när hon hörde Guds ord

Missionsglimten Jag talade nyligen med våra partner i ett land i Centralasien som använder sociala medier för att... lördag 23/10 00:00

Bråket EU–Polen belyser värdekonflikt

Ledare Spänningen mellan EU och Polen har under veckan ökat ytterligare en nivå. I förra veckan slog polsk... fredag 22/10 00:00

Första judiska bröllopet i Bahrain på över 50 år

Gulfstaterna. Det var en stor helg för den judiska minoriteten i kungariket Bahrain när de nyligen kunde fira... söndag 24/10 10:00
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier