Lova Herren, alla hednafolk, prisa honom, alla folk! Ty hans nåd är väldig över oss, och Herrens sanning varar i evighet. Halleluja!
Psaltaren 117:1–2

Världen idag

KD:s partiledare Ebba Busch Thor på plats i Almedalen, här intervjuad av TT. Foto: Henrik Montgomery/TT

Busch Thor ska närvara vid Pride

Tisdagen är Kristdemokraternas dag i Almedalen och nya partiledaren Ebba Busch Thor gör ett avbrott i föräldraledigheten för att vara på plats. I intervjuer berättar hon bland annat att hon kommer att medverka under Pridefestivalen senare i sommar, och att hon i kvällens tal kommer att ta upp hotet från militant islamism.

Nyheter · Publicerad 00:00, 30 jun 2015

Kristdemokraterna kommer till Almedalen med svaga opinionssiffror och en nyvald partiledare. Ebba Busch Thor säger till Expressen att hon kommer att ägna en del av kvällens tal från Almedalsscenen åt hotet från terrorgruppen IS.

– En av de frågorna jag kommer lyfta specifikt handlar om det faktum att vi har en växande fundamentalism både i Mellanöstern men också att över 300 personer som har åkt från Sverige för att delta i det brutala folkmord som faktiskt pågår, säger hon.

I en debattartikel i Svenska dagbladet gör partiledaren ett utspel om las.
"Vi vill att undantagen från turordningsreglerna i las utökas till att omfatta 4 personer – oavsett antal anställda i företaget. Det innebär ett dubblat undantag jämfört med i dag", skriver hon.

Och flera medier berättar också om ett växande motstånd mot Decemberöverenskommelsen inom KD. Bland annat tar KDU ställning mot DÖ.
– Nu var det första alternativet, det blir ett förakt mot folket när man inte ens ger dem en chans att lösa den regeringskris som ändå var på gång, säger KDU:s ordförande Sara Skyttedal till Ekot.

Ebba Busch Thor berättar också för Expressen att hon kommer att medverka på Pridefestivalen senare i sommar genom att närvara vid en utfrågning och seminarier. Hon ska dock inte gå i Prideparaden.

– Vi kristdemokrater tycker att det är viktigt att vi ser till att motverka diskriminering av HBTQ-personer. Då tycker jag att det är viktigt för mig att medverka i det sammanhanget.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se 

Allt färre utvägar för trängd Putin när även vänner börjar svika

Ledare Insatserna har den senaste veckan höjts i Ukrainakriget. Ryssland mobiliserar för en ökad... fredag 7/10 00:10

Politiska regimskiftet kan bli ett öppnat fönster från Herren

Gästledare Sverige har haft ett socialdemokratiskt regeringsinnehav i ungefär hundra år, med några kortare... torsdag 6/10 00:10

Förr i tiden var Sverige kallt och dragigt

Vi står inför en vinter med skyhöga elpriser. Är det kanske läge att snegla bakåt i historien för... fredag 7/10 04:00

SD-topp vill avskaffa diskrimineringslagen – ”exkluderar grupper”

Sverigedemokraterna. Diskrimineringslagen borde utredas och möjligen avskaffas. Det hävdar SD-toppen Richard Jomshof som... torsdag 6/10 21:00

Nepal behöver fler ledare för skörden

Missionsglimten Doften av kaffe och mat och en känsla av förväntan ligger i luften när jag stiger in i festlokalen... fredag 7/10 00:00

Ett enat rop stiger i Sverige

Bönekrönika Jag längtar efter väckelse. Jag längtar efter att på plats efter plats få höra vittnesbörden om hur... torsdag 6/10 00:00

Värdekonservativt Lettland ratade ryskvänligt parti

Nyhetskommentar Det innebär en jätteskräll att det som i flera val varit Lettlands största parti – det ryskvänliga...
Följ Världen idag i sociala medier