Nyheter

Bröstcancern försvann – kotorna helades

Janans bröstcancer har försvunnit, Saads ryggkotor helats och parets äktenskap har upprättats.

När Jesus hade botat Janans bröstcancer fanns ingen tvekan: hon ville bli frälst och döpt. Även maken Saad blev frälst och Gävleparets trassliga äktenskap förvandlades.- Vi har fått glädje i familjen, säger Saad och berättar att Jesus även helat hans skadade ryggkotor.

Sjukdom, missbruk och hustru- misshandel. Så såg vardagen länge ut hos familjen Al Zoheire i Gävle. Mamma Janan hade flytt till Sverige från Irak 2003, Saad kom hit via Tyskland något år senare. Genom en vän fick de snart kon- takt med Korskyrkan. Vid sitt första besök där hade Janan just fått veta att hon fått cellcancer i vänster bröst.
– Läkarna hade bestämt sig för att de ville operera mig och de tjatade på mig om att ställa upp på en ope- ration. Men jag var rädd, jag tänkte på mina barn och jag trodde inte på Jesus, berättar hon.
Pastor Göran Oscarsson bad till Gud för henne och Janan minns att hon bara grät. Men tårarna skulle följas av glädje efter nästa läkarundersökning.
– De sade då att det inte längre fanns någon cancer i bröstet och att jag därför inte behövde komma till- baka, berättar hon, glädjestrålande. Detta var min första kontakt med Jesus.

Här stod nu Janan, helad från sin sjukdom, men utan att känna den Jesus som hade botat henne. Hon återvände till kyrkan – nu under glädjetårar – för att berätta om sitt helande. Samtidigt förklarade hon att hon ville döpa sig. Därmed hade Jesus fått in foten i en familj som skulle komma att förändras radikalt.
Janan och Saad hade sedan länge haft stora problem i sitt äktenskap.
– Jag drack mycket och slog också min fru. Det var inte normalt, understryker Saad.
De båda barnen hade lidit mycket och dottern hade till sist tyckt att föräldrarna borde skiljas.
Men det skulle visa sig att det fanns en bättre lösning.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS