Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för befrielsens dag.
Efesierbrevet 4:30

Världen idag

Brittiska kyrkor välkomnar immigranter från Hongkong

Den brittiska regeringen har öppnat upp sina portar för immigranter som önskar lämna konfliktdrabbade Hongkong. Nu förbereder sig kyrkor i landet på att välkomna tiotusentals människor.

Nyheter · Publicerad 18:00, 13 mar 2021

Den brittiska regeringen uppskattar att 300 000 människor förväntas lämna Hongkong och resa till Storbritannien, varav minst 130 000 redan under detta år. Minst 560 brittiska kyrkor har nu sagt sig vara redo att hjälpa till. I slutet av januari deltog fler än 600 personer i ett digitalt möte om situationen, berättar tidningen Christianity Today.

”Mycket uppmuntrade att på bara några veckor få se 560 kyrkor anmäla sitt deltagande. Vi samarbetar med de kinesiska kyrkorna i Storbritannien och andra kyrkor om hur vi bäst kan ta emot människor som kommer från Hongkong”, förklarar Krish Kandiah, som leder den brittiska regeringens arbete med frågan, i en kommentar till norska Dagen.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Oroande att extrema läror sprids vid teologiska utbildningar

Ledare Utbildning av nästa generations präster, pastorer och ledare har stor betydelse för den kristna... lördag 25/3 00:00

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10