Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Brasilien flyttar sin ambassad till Jerusalem

Brasilien kommer att följa USA:s exempel och flytta sin ambassad i Israel från Tel Aviv till Jerusalem. Det meddelar den nyvalde presidenten Jair Bolsanaro.

Nyheter · Publicerad 11:06, 6 nov 2018

"Så som vi tidigare sagt under vår kampanj, avser vi att flytta den brasilianska ambassaden från Tel Aviv till Jerusalem. Israel är en suverän stat och det kommer vi att respektera", skriver Jair M. Bolsonaro på Twitter.

Israels premiärminister, Benjamin Netanyahu, välkomnar beskedet i ett uttalande som ett "historiskt, korrekt och spännande steg".

Hittills är Guatemala det enda land som följt USA:s exempel och flyttat sin ambassad till Jerusalem, medan Australien och Tjeckien har sagt att de överväger en flytt.

Guatemalas ambassadflytt fick enligt Times of Israel den Islamiska konferensorganisationen OIC, att nyligen uppmana sina 57 medlemsnationer att stoppa all import av kardemumma – en av Gutalemalas främsta exportprodukter.

Paraguay flyttade sin ambassad till Jerusalem tidigare i år, men flyttade tillbaka den till Tel Aviv efter en kort tid efter att ha fått en ny president.

Brasiliens nyvalde president Jair Bolsonaro, som förklarat att hans första utlandsresa kommer att gå till Israel, överväger också att stänga den palestinska ambassaden i Brasiliens huvudstad Brasilia.

"Är Palestina ett land? Palestina är inte ett land, så det borde inte finnas någon ambassad här," sa han för några veckor sedan enligt bland annat Jewish Telegraphic Agency, TLA.

Israel är en suverän stat och det kommer vi att respektera.

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin...

UD anklagas för dubbelmoral om religionsfrihet

Mänskliga rättigheter. Det är inte bara Israel som svenska UD kritiserar för påstådda brister avseende religionsfrihet. I nya rapporter pekas till exempel Frankrike och...