Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.
Matteus 6:33

Världen idag

Boris Johnson lyfte fram Jesus i påsktal

Jesus Kristus är vägen, sanningen och livet, inte bara i dag, utan varje dag – det sade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson i sitt påsktal till nationen. Han talade också varmt om kyrkornas sociala insatser under pandemin.

– Det är verkligen mycket rörande att se, sade Johnson.

Nyheter · Publicerad 20:00, 6 apr 2021

I sin påskhälsning till landets medborgare på påskdagen betonade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vikten av att inte tappa bort påskens egentliga betydelse under firandet:

– För många människor betyder det chokladägg, påskharen, påskbullar med kors och allt det andra. Jag kommer definitivt att delta, men låt oss inte glömma bort det faktum att det här är kristenhetens viktigaste högtid.

Johnson konstaterade att många kristna än en gång är förhindrade att fira påsk i kyrkan, på grund av rådande coronarestriktioner.

– Men en sak brittiska kristna har visat oss det här året är att Jesus Kristus är vägen, sanningen och livet, inte bara i dag, utan varje dag. Hans undervisning och budskapet om hans död och uppståndelse genomtränger alla områden i det dagliga livet, sade han.

Boris Johnson uppmärksammade även de otaliga kyrkoledare och församlingar som har bidragit med sitt stöd under pandemin. ”Miljoner barmhärtiga samariter” har verkligen visat vad det betyder att älska sin nästa i dag, sade han.

Efter att ha gjort alla dessa sociala insatser under ”pandemins mörkaste dagar”, lyser de nu upp vägen ut ur den genom att upplåta sina kyrkor för vaccination, fortsatte Johnson.

– Det är verkligen mycket rörande att se.

Låt oss inte glömma bort det faktum att det här är kristenhetens viktigaste högtid.

Jordskred och våldsvåg kan väcka Sverige till bön

Ledare När Sveriges kristna i söndags bad och fastade skedde det mot fonden av lördagens stora katastrof i... torsdag 28/9 00:10

26 irakiska medborgare tvångsutvisade från Sverige

Politik. 26 irakiska medborgare har tvångsutvisats från Sverige. Transporten genomfördes under tisdagen,... onsdag 27/9 22:00

Akta dig för andlig skräpmat

Ledarkrönika Både samhället och kristenheten är splittrade. Auktoriteter undergrävs, inflationen drabbar vanliga... torsdag 28/9 00:00