Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Laura, 14, Emma, 14, Jemima, 15 och Petra, 15, drar till Stockholm på lördag för att delta i den stora Jesus­mani­festationen. Foto: Samuel Teglund

Borås-brudar till manifestationen

Från Borås, liksom från många andra städer runt om i Sverige, reser grupper av kristna till huvudstaden under lördagen för att vara med vid Jesusmanifestationen. Vi träffade fyra av dem som ska åka.– Det är kul att vara tillsammans med så många som tror på samma sak som jag gör, säger Petra Sjölin, 15.

Nyheter · Publicerad 11:00, 20 maj 2011

Det var ingen ledare som övertalade dem att åka, tvärtom kommer initiativet från dem själva. Tillsammans med ytterligare några av sina kompisar och andra kristna från olika kyrkor i staden åker Laura Kosonen, Jemima Teglund, Petra Sjölin och Emma Pihl till Stockholm med buss.
– Det är en kul grej, jag var där förra året och det var ganska mäktigt och väldigt bra. Det är häftigt att så många kristna kommer tillsammans, säger Laura och de andra håller med.
– Det är askul att vara med många andra troende och den stora marschen är bland det roligaste som finns. Många tappar hakorna när tusentals kristna kommer gående på gatorna och sjunger lovsånger, säger Jemima.

Det blir en lång och innehållsrik dag, bussen avgår klockan 6 på morgonen är åter vid midnatt 18 timmar senare.

Finns det inte roligare saker att göra en lördag?
– Det kanske det gör, men det är där jag vill vara, säger Petra.
– Det finns många andra lördagar att göra andra grejer på, flikar de andra in. Men resan är bland det roligaste, speciellt på väg hem när man är trött och kan flumma med varandra, tycker de.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Hon läste Staksets bok – kom till tro på Gud

Vittnesbörd. En av dem som kommit till tro genom Sebastian Staksets bok är Linda Eriksson. Hon hade alltid lidit av ångest och tyckte att livet var meningslöst,...