Herren ska bevara dig från allt ont, han ska bevara din själ. Herren ska bevara din utgång och din ingång, från nu och till evig tid.
Psaltaren 121:7-8

Världen idag

Mike Boije, Karin Malmström, Amanda Göransson och Christian Samuelsson från Sverige 365 gläds över alla människor som varit villiga att be. Foto: Privat

Bönestafett avslutades efter ett års bön för Sverige

Under ett års tid har det betts för Sverige varje dag. Detta genom bönerörelsen Sverige 365 som nu nått böneårets slut.

– Gud har varit trofast hela vägen, säger Amanda Göransson som sitter i ledningsgruppen för rörelsen.

Nyheter · Publicerad 20:00, 3 sep 2020

Världen idag har tidigare berättat om ”Sverige 365”, som drogs i gång med en vision om att be dag och natt under ett helt år. Projektet startade i september i fjol och under tisdagen var det dags för målgång. Världen idags reporter fick kvällen före finalkvällen en pratstund med en tacksam trio – Amanda Göransson, Karin Malmström och Christian Samuelsson som samtliga ingår i ledningsgruppen.

– Vi är mycket tacksamma att det har gått att genomföra. Gud är så stor, säger Amanda Göransson.

Församlingar och bönegrupper har deltagit på sitt eget sätt och samtliga som deltagit har skickat feedback, varav en del delats på bönerörelsens sidor i sociala medier.

– Det finns sedan tidigare många bönekrigare i landet, men nu har vi sett hur ”vanliga troende” upptäckt att de kan vara med och be. Det är stort att se hur Gud kallar människor, säger Karin Malmström.

Gänget har även fått uppleva prov på att Gud har såväl humor som barmhärtighet mot den som försovit sig.

– En kvinna skulle be mellan 05.00 och 07.00, men råkade försova sig. Hennes man visste inte om det, men han vaknade 05.00 och upplevde att han skulle börja be, berättar Christian Samuelsson.

Den ursprungliga tanken var att böneåret skulle avslutas med en folkfest i Göteborg den 1 september, men den gjordes om på grund av coronapandemin.

– Egentligen ville vi ha hur mycket folk som helst, men nu blir det en mindre samling som alla har möjlighet att ta del av via vårt Instagram. Det blir en del programpunkter, men mest av allt kommer vi att tacka Gud, säger Amanda Göransson.

Gänget betonar att bön ger mersmak samt föder nyfikenhet på vad Gud tänker göra.

– Det är en sådan tacksamhet att uppleva hur Gud initierar. Vi ber utan att veta var det landar i slutändan, säger Karin Malmström.

Det finns sedan tidigare många bönekrigare i landet, men nu har vi sett hur ”vanliga troende” upptäckt att de kan vara med och be.

Migrationsfrågor kräver klokskap snarare än känsloreaktioner

Ledare All politik och myndighetsutövning innebär att försöka finna rätt balans mellan flera olika... lördag 30/9 00:10

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10