Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, för de ska bli mättade.
Matteusevangeliet 5:6

Världen idag

Västra muren var en del av yttermuren till det andra judiska templet i Jerusalem, som förstördes av romarna år 70. Av tradition stoppar många in böner i murens håligheter. Foto: Pixabay

Böner kan nu skickas till Västra muren

Traditionen att lämna bönelappar i Västra muren i Jerusalem är nu plötsligt tillgänglig för hela världen. Veckan ut kan den som vill skicka en skriftlig bön till israeliska turistmyndigheten som sedan gratis tar bönen rent fysiskt till muren.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 okt 2020

– Det kommer att skrivas ut och fysiskt stickas in mellan stenblocken i muren. Detta kommer att visas på video som går att följa, berättar Erika Samuelsson som är PR-ansvarig på den israeliska turistmyndighetens Nordenkontor i Stockholm.

Filmen kommer att visas på myndighetens Facebookkonto och Instagramkonto, tillägger hon.

Inlämningen av bönen går till som så att man går till den engelskspråkiga webbsidan israel.travel/westernwall, och där fyller i sitt namn och sitt böneämne. Sedan är det bara att klicka på ”send” (det vill säga ”skicka”).

Den israeliska turistmyndigheten konstaterar att det är svårt att ta sig till Västra muren just nu, vilket är anledningen till att de erbjuder den här möjligheten.

”Allt du behöver göra är att fylla i ditt e-meddelande nedan, så ser vi till att personligen lägga ditt meddelande vid Västra muren”, skriver de.

Västra muren, som av vissa kallas Klagomuren, var en del av yttermuren till det andra judiska templet i Jerusalem, som förstördes av romarna under Jerusalems förstöring år 70.

Den böneaktivitet som brukar pågå vid muren har komplicerats av corona­bestämmelser även för dem som kan ta sig till platsen. Dessutom är gränserna till Israel generellt stängda för icke-medborgare på grund av pandemin, även om det finns vissa undantagsregler.

Ett folk som bejakar kallelsen att både synas och höras.

Ledarkrönika ”Vi för vår del kan inte hålla tyst med vad vi har sett och hört” (Apg 4:20). De här orden – Petrus... torsdag 26/11 00:00

Vi kan vara stolta över dem som gått före oss i tron.

Inför söndag Ps 24 ”Gör porten hög, gör dörren bred …” Så sjunger vi i adventspsalmen 107 i svenska psamboken.... fredag 27/11 00:00

Nu inleds rättegång för upploppet i Malmö

Brott. Busskurer krossades, lyktstolpar vältes och polisfordon utsattes för skadegörelse. Sex personer har... fredag 27/11 11:00

Många tror att problemet fortfarande stavas Israel

Israelkrönika I lördags lade den i nuläget mest kände sångaren i Egypten, Mohamed Ramadan, ut en bild på...