Saliga är de som vandrar i fullkomlighet, som lever efter Herrens undervisning.
Psaltaren 119:1

Världen idag

Bön från norr till söder under nationaldagen

Sveriges nationaldag blev en manifestation för bön, och förbön för vårt land hölls på många olika platser i landet. Totalt arrangerades 151 allkristna bönesamlingar i 122 av Sveriges kommuner efter Sverigebönens uppmaning till bön den 6 juni.

Nyheter · Publicerad 14:00, 9 jun 2022

Det fanns mycket att be för när kristna från olika sammanhang möttes, från Ystad i söder till Kiruna i norr, för att tillsammans ropa till Gud för Sverige.  

– Jag tror att det viktigaste med nationaldagsbönen är att vi kommer samman som ett kristet folk i allkristna samlingar, säger Patrik Sandberg från nätverket Sverigebönens ledning.

– ”Se hur de älskar varandra”, sade man om de första kristna. Jag tror det är viktigt att visa världen hur enheten växer när vi möts.

Temat för årets bönesamlingar var ”Sverige tillbaka till korset” och enligt Patrik Sandberg kom detta att prägla bönerna.

– Det blev många böner om upprättelse och försoning. På en del platser bad man också om förlåtelse och omvändelse, berättar han.

I många städer möttes bedjarna under bar himmel och bad för såväl Sverige som för sin egen hemort.

I Uppsala hölls bönesamlingen vid Gunillaklockan vid slottet, och i Örnsköldsvik samlades 75 personer till bön i Frälsningsarmén. Ett annat exempel är småländska Svarttorp där baptister och pingstvänner möttes till allrkristen bön utanför Missionskyrkan tillsammans med medlemmar från Equmeniakyrkan, Svenska alliansmissionen och Svenska kyrkan.

I Jönköpings stadspark möttes 150 bedjare från olika kristna sammanhang till gemensam morgonbön.

Även i huvudstaden hölls nationaldagsbön. Den hölls bland annat i Citykyrkan där bland annat Jackson Sangiza, dennes fru Belinda samt Godwin Lungwa, alla tre från Tanzania, medverkade.

Sverigebönen:

Ett allkristet bönenätverk.

Verkar för att Sveriges nationaldag ska vara en nationell allkristen bönedag för Sverige.

Inspirerar till regelbunden förbön för Sveriges land och kommuner.

Sanningen om universums orsak och moralens källa finns i Bibeln

Ledare Vad är sanning? Finns det en objektiv sanning, eller är sanningen flytande och temporär? Eftersom... lördag 26/11 00:10

Tre skäl till Kinas hårda covidregler

Covid. Som en annan planet. Så beskriver kineser fotbolls-VM som pågår i Qatar och som visas på statliga... måndag 28/11 12:50

Dubblad ISK-skatt – trots löfte från regeringen

Budget. Skatten på ISK-sparande blir dubbelt så hög nästa år på grund av att statslåneräntan höjs.... måndag 28/11 10:00