Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Bön för Norden präglade digital ledarkonferens

Det är tid för Guds folk att resa sig, kraftsamla och ena sig i bön. Det sade Sebastian Stakset under den nordiska bön- och ledarkonferensen King of Kings som ägde rum i Örnsköldsvik i helgen. På konferensen, som sändes via tv och webb, medverkade flera talare från de nordiska länderna.

Nyheter · Publicerad 16:28, 26 maj 2020

För tredje året i rad arrangerades ledarkonferensen King of Kings av Svedjeholmskyrkan i Örnsköldsvik tillsammans med Heart of Evangelism. Initiativtagare är pastorsparet Thomas och Maria Nordberg och evangelisten Sebastian Stakset.

Under förra årets konferens samlades 450 deltagare i Svedjeholmskyrkans lokaler. I år kunde många fler vara med och följa böne- och ledarkonferensen via de tre kristna tv-kanalerna TBN Nordic, Kanal 10 och Vision Sverige.

Tre kvällar under Kristi himmelsfärdshelgen sändes konferensen från en studio där pastorsparet Thomas och Maria Nordberg fanns på plats, liksom Sebastian Stakset, Carl-Gustaf Severin och Hans Weichbrodt. De tre sistnämnda predikade varsin kväll om det som de upplevde att Gud hade lagt på deras hjärtan inför konferensen.

Carl-Gustaf Severin talade om att vi behöver ödmjuka oss inför Gud och varandra och att det som fienden tänkt som något ont kan Gud vända till något gott.

Hans Weichbrodt hade fått orden ”nära ett genombrott” och talade om en besökelsetid och väckelse som kan förena de nordiska länderna.

– Alla dina böner har samlats i Guds rökelsekar i himlen. Och vem vet om det inte är så att vi står väldigt nära ett genombrott mitt i denna kristid, där Gud ska vända upp och ner på de här rökelsekaren, sade han bland annat.

Sebastian Stakset predikade om att det är tid för Guds folk att resa sig, kraftsamla, ena sig i bön och driva fienden på flykten genom den auktoritet vi har fått.

Han bad om att kraften från den helige Ande ska komma tillbaka till Kristi kropp i de nordiska länderna och att tecken och under ska ske på gator och torg, mitt framför ögonen på människor.

Under samtalet och bönen nämnde Thomas Nordberg att Gud talat om 2020 som ett speciellt år, då skörden ska komma i ett större mått än vi har sett tidigare.

– Det kanske kommer på ett helt annat sätt än vi kunde tänka oss, sade han med tanke på alla de nya satsningar som når ut till människor via internet.

Nordberg talade också om visionen bakom konferensen, en andlig nordisk union där kristna ska stå tillsammans som ett folk i Jesus.

Dessutom visades flera filmklipp med hälsningar och böner från nordiska ledare, bland andra Anne Christiansen, Anders och Camilla Olsson, och Jörn Strand.

Programmen finns att se på nätet, bland annat på King of Kings Youtube-kanal.

Alla dina böner har samlats i Guds rökelsekar i himlen. Och vem vet om det inte är så att vi står väldigt nära ett genombrott mitt i denna kristid, där Gud ska vända upp och ner på de här rökelsekaren.

Utredning: Utbildade barnmorskor väljer bort sjukvården

Vård. Det råder inte brist på utbildade barnmorskor i Sverige – men de saknas inom sjukvården, inte minst... onsdag 31/5 10:00

Efter presidentvalet – Erdogan kan hålla Sverige på halster

Nato. Den turkiska valrörelsen är över – nu hoppas regeringen på ett snabbt godkännande av den svenska... onsdag 31/5 07:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00