Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Judiska församlingen på Kamrergatan i Malmö utsattes natten till fredagen för ett attentat. En ruta krossades och en sprängladdning exploderade utanför dörren som skadades. Två personer greps under natten misstänkta för angreppet. Foto: Patrick Persson/Scanpix

Bombattentat mot Judiska församlingen i Malmö

Natten mot fredagen utsattes Judiska församlingen i Malmö för ett bombattentat.Ingen person kom till skada och två gärningsmän kunde gripas på småtimmarna.

Nyheter · Publicerad 08:15, 28 sep 2012

Vid 00.45-tiden hördes kraftiga smällar utanför Judiska församlingen på Kantorsgatan i Malmö, rapporterar Sydsvenskan på nätet.
När polis kom på plats kunde man konstatera att en explosion av något slag hade inträffat samt att gatstenar och glaskross på marken talade för att någon hade försökt slå sönder fönstren i entrédörren.
– Det har varit en sorängning. Någonting har detonerat – det är vi säkra på, sade inre befäl i Malmö, Erik Liljenström i natt till Sydsvenskan.

Explosionen ska ha hörts flera kvarter bort men den orsakade inga synliga skador på huset, enligt tidningen.
Inte heller någon person kom till skada vid attentatet.

Strax före klockan fyra på morgonen bekräftade polisen att två män som är misstänkta för brottet hade gripits.
– De är misstänkta för allmänfarlig ödeläggelse. Mer kan jag inte säga i det här läget. Vi har ännu inte hållit förhör med männen, säker Erik Liljenström till Sydsvenskan. 

Kärnan i en andlig reformation

Ledare I Gamla testamentet finns ett intressant dubbelverk från tiden efter Israels babyloniska fångenskap. Det är böckerna Esra och Nehemja, som skildrar...