Nyheter

Bombattack mot bönemöte i Kenya

Sjukvårdspersonal på Coast General Hopsital i Mombasa tar hand om skadade efter attacken mot ett café i hamnstaden. Ett ekumeniskt bönemöte i Mpwapa i närheten av Mombasa attackerades vid samma tidpunkt. Där omkom två personer varav en av dem var en nioårig pojke och flera skadades.

Ett ekumeniskt bönemöte i Mtwapa, norr om Mombasa i Kenya, utsattes i lördags för ett bombattentat som krävde två människoliv, en av dem en nioårig pojke. Elizabeth Mumbo är frikyrkopastor och skulle just inleda sin predikan vid samlingen när bomben briserade.– Det här är en attack på de kristna, men vi måste våga fortsätta stå upp för vår tro, säger hon till Världen idag.

Elizabeth Mumbo skulle tala vid det ekumeniska bönemötet, arrangerat av en pastorskommitté, som samlade hundratals kristna i lördags kväll. Hon hade nästan läst klart ur Matteus 5 i Bibeln i inledningen av sin predikan när hon såg något falla till marken. Sekunden efteråt exploderade det. Två dog och ett 50-tal skadades i dådet, varav flera allvarligt. En av dem var Elizabeths egen son, som nu dock blivit utskriven från sjukhuset.
– Det exploderade och allt jag såg var mörker och rök. Jag själv klarade mig oskadd men många andra skadades, berättar hon.
Även om utredningen nu pågår och motivet för dådet inte är klarlagt, är hon säker på att det handlar om en riktad attack mot de kristna.
– Nu är det viktigt att fortsätta predika, be för sjuka och tala om Jesus som är fredsfursten. Men vi vill också att myndigheterna ska agera för att skydda kyrkan, säger hon till Världen idag.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS