De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Boko Haram erbjuder fångutväxling av skolflickorna

Nyheter · Publicerad 14:26, 12 maj 2014

Den islamistiska sekten Boko Haram erbjuder i en video att göra ett fångutbyte med de över 200 kidnappade skolflickorna i nordöstra Nigeria som kidnappades för en månad sedan mot gripna Boko Haram-medlemmar.
I videon, som nyhetsbyrån AFP fått, framträder ledaren för sekten, Abubakar Shekau. Drygt hundra av flickrona visas i videon, iklädda heltäckande hijab, sittande i bön på en ickeidentifierad plats. Shekau menar att flickorna har konverterat till islam, uppger Sveriges radio på webben.

Reaktionerna från omvärlden fortsätter. Specialstyrkor från olika länder anländer nu Nigeria för att försöka lokalisera och förhoppningsvis frita flickorna. Bland annat har avancerad avlyssning av djungeln genomförts med stöd från USA och Storbritannien.
Israel har lovat att skicka ”en grupp kontraterror-experter”. Frankrike har bjudit Nigeria, Nigerias grannländer, EU och USA till en konferens i Paris på lördagen för att diskutera hotet från Boko Haram.

Mårten Gudmundhs
marten.gudmundhs@varldenidag.se 


Det är modigt av KD att bryta dödläget

Ledare KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD...