Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Blooms första predikan efter det dramatiska gripandet

Bön och fasta för landet var ett viktigt syfte vid den gångna helgens Eldskonferens i Vrigstad. Över 300 personer besökte konferensen där Markus och Hanna Bloom talade, bara veckor efter att ha utvisats från Indien där de hade hållit en annan Eldkonferens.

Nyheter · Publicerad 10:00, 18 nov 2022

Världen idag har tidigare berättat om paret Blooms strapatsfyllda missionsresa till Indien nyligen. Där blev de förhörda, frihetsberövade och riskerade en fängelsedom men deporterades istället ur landet.

Vid helgens Eldskonferens uttryckte de stor tacksamhet för Guds nåd och de predikade frimodigt som vanligt.

– Du är ingen Ikea-mugg, en mugg bland alla andra, stöpt i samma form. Du är unik, predikade Hanna Bloom bland svenska vänner på konferensen som hölls på Granbacken i Vrigstad.

Hon framhöll att var och en har en egen kallelse, får gå sin egen väg med Gud och inte behöver tränga någon annan.

– Stå upp och börja gå, skaka stoftet ifrån allt som har tyngt ner dig, uppmanade hon.

Markus Bloom berättade att han och Hanna under pandemin tagit mycket tid med Gud i bön och där föddes också visionen om att skriva en bok om bön och fasta som de lät trycka och distribuera. Lördagen på Granbacken hade man utlyst bön och fasta för landet.

– Den här konferensen är en ytterligare påminnelse och påstötning om vikten av att be och fasta för att få till ett andligt genombrott i vårt land, sade Marcus Bloom.

– Vi befinner oss i ett allvarligt läge där Guds ord blir ifrågasatt och församlingarna krymper. Vi behöver sätta fart och vi vill vara en språngbräda för att hjälpa till att tända väckelseeldar för allt Guds folk runt om i Sverige, sade Bloom om varför de anordnar Eldskonferenser i Sverige och internationellt.

Under helgens konferens medverkade olika talare som också ledde bönen, bland annat Jan Sköld från Sävsjö, Johannes Hasslekvist från Falköping, Tord Renkel från Bollnäs och Daniel Kanat från Stockholm.

– Det är tyvärr för mycket navelskådare i Kristi kropp och det hindrar och blockerar oss från att gå fullt ut i det uppdrag vi har för Herren, sade Jan Sköld, och berättade att Gud hade talat med honom om vikten av att bli fri från ett självcentrerat liv.

Han menade att ett sådant liv är ett stort hinder för ett andligt genombrott.

– Har du tagit in Jesus i båten så är det bara att ro vidare. Det kommer prövningar, ja rent av förföljelse.

Sedan bad han att rädsla skulle ge vika för att ge utrymme åt evangeliet att predikas fullt ut.

Daniel Kanat från INRI Church i Stockholm predikade utifrån Paulus undervisning i Efesierbrevet 6 om att det pågår ett andligt krig.

– Elisa förstod den andliga striden och visste att de som var med honom var fler än de som stod emot honom, framhöll Stockholmspastorn.

– Vi behöver resa upp ett andligt bönealtare i våra hem och vaka och be för våra barn, våra familjer och vår stad och landet, sade han.

Den här konferensen är en ytterligare påminnelse och påstötning om vikten av att be och fasta för att få till ett andligt genombrott i vårt land.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00