Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Efter fem år som generalsekreterare för Svenska Bibelsällskapet återvänder Anders Blåberg till att arbeta som pastor. Nästa år blir han föreståndare för Korskyrkan i Uppsala. Foto: Olof Brandt

Blåberg slutar på Bibelsällskapet – blir församlingspastor

Efter fem år som generalsekreterare för Svenska Bibelsällskapet avslutar Anders Blåberg sin tjänst hösten 2019 och går in som pastor och föreståndare för Korskyrkan i Uppsala. – Det krävs en stark kallelsemedvetenhet för att lämna en sådan fin tjänst, säger han om förändringen.

Nyheter · Publicerad 14:40, 30 nov 2018

När Anders Blåberg blev generalsekreterare för Svenska Bibel­sällskapet 2014, kom han närmast från en tjänst som missions­direktor för Evangeliska Frikyrkan. Dessförinnan arbetade han som pastor i Ryttar­gårds­kyrkan, Linköping.

– Att få arbeta ytterligare en period som pastor har funnits i mina tankar då och då. Tidigare var det min huvudsyssla i livet. När min egen församling nu kallade mig att bli föreståndare var beslutet i sig inte svårt att ta, säger Anders Blåberg i ett pressmeddelande.

När han nu väljer att gå vidare är det med tacksamhet över åren på Bibelsällskapets kansli i Uppsala.

– Jag kommer att sakna Bibelsällskapet, de goda medarbetarna och de spännande arbetsuppgifterna. Det är en ära och förmån att få leda bibelarbetet, säger han.

Arbetet med att rekrytera ny generalsekreterare startar i december.

”Bibelsällskapet står i ett spännande skede med översättningsarbete, ökat intresse för Bibeläventyret och ett internationellt nätverk med 149 bibelsällskap som driver en växande verksamhet i 240 länder”, skriver sällskapet i sitt pressmeddelande.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...