Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Bill Gates (t h) säger att han ångrar mötena med Jeffrey Epstein (t v). Foto: Justin Tallis/AP/TT

Bill Gates hade relation med ung kvinna – ska ha utpressats av Epstein

Den numera avlidna misstänkta sexbrottsförbrytaren Jeffrey Epstein ska ha försökt utpressa Microsoftgrundaren Bill Gates. Detta genom att hota med att avslöja att Gates vid 54 års ålder hade en otrohetsaffär med en 26-årig kvinna.

Nyheter · Publicerad 10:00, 26 maj 2023

År 2019 hittades Jeffrey Ep­stein död i ett häkte där han satt misstänkt för sexualbrott mot minderåriga flickor. Nu är Microsoftgrundaren och miljardären Bill Gates i blåsväder på grund av samröre med Epstein.

Epstein, även han affärsman, ska ha utnyttjat en otrohetsaffär till att utöva utpressning mot Gates. Flera medier uppger att tidningen Wall Street Journal tagit del av ett mejl från Epstein till Gates som uppges belägga uppgifterna.

Den aktuella otrohetsaffären härrör från 2010 då Bill Gates, på den tiden 54 år gammal och gift, inledde en relation med den då 26-åriga ryska kvinnan Mila Antonova. En talesperson för Gates bekräftar, enligt flera medier, att Jeffrey Epstein ”utan framgång utnyttjat en tidigare relation” i syfte att utpressa Microsoftgrundaren.

Enligt flera medier är det bekräftat att Bill Gates och Jeffrey Epstein kände varandra samt att Gates vid ett tillfälle flugit med Epsteins plan till Florida. Det florerar uppgifter kring att Gates skulle ha besökt den karibiska ön Little Saint James, som ägdes av Epstein och som misstänks för att ha använts till att utsätta minderåriga för sexuella övergrepp, men enligt faktagranskningssajter finns det inga belägg för att Gates besökte denna ö. En talesperson för Bill Gates Foundation dementerar varje påstående om att Gates någonsin ska ha besökt ön.

Gates har uppgett att han ångrar mötena med Epstein.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10