Den rättfärdiges frukt är ett livets träd, den som vinner själar är vis.
Ordspråksboken 11:30

Världen idag

Biblar till Sverige var nära att fastna i Suezkanalen

Nästan en miljon biblar är på väg mot Sverige där de ska delas ut under året. Ett stopp i Suezkanalen på måndagen riskerade att försena leveranserna, men efter ett snabbt bönesvar flyter allt på som planerat.

Nyheter · Publicerad 10:00, 12 jan 2023

Nära en miljon biblar är just nu på väg i fyra containrar mot Sverige för att under året delas ut av Brevlådemissionen. Den gångna helgen samlades man på Sörgården utanför Karlstad för att ha en bönehelg tillsammans inför årets utdelning.

Strax efter bönehelgen möttes Roul Åkesson från Brevlådemissionen på måndagsmorgonen av nyheten att ett fartyg gått på grund i Suezkanalen, något som riskerade att hota årets leveranser av biblar.

– Jag blev orolig, så jag skickade ut ett meddelande till mina bedjare om att be för att man skulle få loss fartyget, berättar Åkesson för Världen idag.

Bara några timmar efter att fartyget gått på grund kunde det emellertid dras loss, och enbart mindre förseningar uppstod i fartygstrafiken.

– Det är ju helt fantastiskt. Det kan man säga halleluja på!

När ett fartyg 2021 fastnade i Suezkanalen en längre tid, skapade det stora förseningar i den globala fraktkedjan.

– Därför har vi som ett stående böneämne att Suez ska vara fritt för framfart. Varje dag är viktig för oss, blir det ett stopp kan det bli förseningar i utdelningen

De senaste åren har Brevlådemissionen delat ut mängder av biblar runt om i landet. Världen idags läsare har kunnat läsa om satsningen. Bland annat delade man under 2021 ut 200 000 exemplar av ”Boken om hopp NT” i Norrland. I år har de spänt bågen ytterligare och siktar på att dela ut 830 000 biblar och 125 000 barnbiblar.

– Vi kommer framöver kontakta församlingar för att hitta samarbeten och försöka hitta sponsorer för den del av kostnaden som vi inte har täckning för ännu, säger Roul Åkesson.

Under våren ska 380 000 biblar och 60 000 barnbiblar delas ut i Värmland, Gästrikland och Dalarna, med start 11 april.

Till sin hjälp kommer Brevlådemissionen bland annat ha ett team bestående av sex tyska familjer och deras sammanlagt 20 barn, som i april kommer till Sverige för att hjälpa till att dela ut biblar.

– Det är rätt häftigt att det är just familjer som ska komma. Gud har sänt oss fantastiska personer, säger Roul.

Förhoppningen är att utdelningen ska vara klar i slutet av juni. Därefter är planen att fortsätta dela ut biblar i Småland, på Öland och på Gotland.

– I sommar hoppas vi att 400–500 tyska ungdomar ska komma och hjälpa oss med utdelningen, säger Roul.

Det är ju helt fantastiskt. Det kan man säga halleluja på!

Stoppa alla svenska skattepengar som göder det palestinska hatet

Gästledare Itamar Marcus, grundaren av organisationen Palestinian Media Watch, som granskar det som sägs i... tisdag 21/3 00:10

Mycket snack och lite verkstad tycker SLU-forskaren

Yrkesfiske. ”Bara ord och ingen handling”, det är SLU-forskaren Sven Gunnar Lunneryds krassa sammanfattning av... tisdag 21/3 14:50

Ta emot Guds vapenrustning

Bönekrönika Gud är alltid och alltigenom god. Djävulen är alltid och alltigenom ond. Jesus kom för att vi... tisdag 21/3 00:00