Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Bibeltrohet nyckeln när pastorer samlades i Rättvik

Pastorer och förkunnare samlades förra veckan på Gärdebygården i Rättvik till ett dygn där de möttes kring en gemensam hjärtefråga: vikten av att stå upp för Bibeln.

Nyheter · Publicerad 15:00, 23 maj 2023

Bakom initiativet ligger företagaren Kjell-Roger Holmström, som även är delägare i Världen idag.

– Det händer så mycket inom kristenheten i dag som inte alla står för. Därför är det viktigt att bygga nätverk med människor som inte står bakom det som sker, säger han till Världen idag.

Dygnet kallades för ”På spåret – vart är vi på väg?” och innehöll undervisning kring vart vi som kristenhet är på väg.

– Jag har en tro på att församlingar måste vara helgade och rena för att helt kunna bryta igenom. Då kan vi inte släppa in någon typ av synd i församlingen, menar Kjell-Roger Holmström, som ser en stor vikt av att samlas på det här sättet.

– Om vi ska leva ett segerrikt kristet liv så måste vi umgås med andra kristna som vill åt samma håll, menar han.

Kjell-Roger beskriver samlingen, som samlade ett 30-tal personer, som lyckad.

– Det blev som ett depåstopp för pastorer att få träffa andra som vill samma sak som de själva vill; som vill ha väckelse och inte vill luckra upp sin tro, utan som står för klassisk bibeltro.

Under dygnet höll Sven Almkvist två undervisningspass, bland annat kring vad som händer i andevärlden i dag. Anders Gerdmar tog upp tio punkter kring homosexualitet kontra Bibeln och Per-Arne Imsen undervisade om vad som händer i Sveriges kristna råd och med den världsvida handlingsplanen Agenda 2030.

Dessutom hölls det förbön, lovsång och bön för landet.

En av de närvarande under dagarna var Marcus Saukkonen, pastor i finska pingstförsamlingen i Göteborg, som beskriver initiativet som ”ett fantastiskt dygn”.

– Det var karismatiskt och Gud verkade verkligen under dagarna. Hans välsignelse vilade över det, säger han.

Marcus tycker även han att initiativet är viktigt i den rådande tiden.

– Det behövs en klar och tydlig röst i den här tiden där så många andra röster reser sig, menar han, och lyfter även fram vikten av att få träffa andra med samma hjärta.

– Det var starkt att komma samman med andra som vågar stå för en kompromisslös tro baserad på Guds ord. Det finns ett hjärta för Sverige där många vill se en apostolisk tro och smörjelse i det här landet med Guds ord i centrum, menar han.

Enligt Kjell-Roger Holmström planeras det just nu för en uppföljning av dagarna till hösten, men tid och plats är ännu inte bestämt.

Jag har en tro på att församlingar måste vara helgade och rena för att helt kunna bryta igenom.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10