Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Bibelskoleklass berördes av den helige Ande

Lektionen om den helige Ande blev högst påtaglig för eleverna på Livets ords bibelskola förra veckan. Några elever började profetera, andra uppges ha blivit befriade från personliga bördor och många ska ha fyllts av en stor nöd för den unga generationen. – Det var något av det sjukaste jag har varit med om, säger en elev.

Nyheter · Publicerad 08:00, 24 feb 2018

Det var vid nio-tiden förra torsdagen som bibelläraren Rune Borgsö började undervisa om den helige Ande för eleverna på Livets ords bibelskola i Uppsala.

– Syftet med den här lektionen är dels att lära eleverna vem den helige Ande är och vad han vill i våra liv, dels att praktisera Andens gåvor, säger han till Världen idag.

Vid 10-tiden upplevde Borgsö att han skulle profetera över en av eleverna. Han kallade fram eleven vilket ledde till att eleven började tala i tungor.

– Jag har talat i tungor förut, men den här gången var det som ett helt nytt språk, berättar eleven i fråga, Robin Oscarsson.

Andra elever uttydde vad de upplevde att orden betydde och efter det började hela klassen att be, profetera och på olika sätt beröras av den helige Ande, berättar Oscarsson.

– Det var något av det sjukaste jag har varit med om, säger han och får medhåll av sin lärare.

– Det kom väldigt kraftfullt över eleverna på ett sätt som jag inte har varit med om tidigare, säger han.

Borgsö berättar att en tjej som hade haft det tufft blev befriad från sina bördor, fylldes av glädje och dansade i jubel i klassrummet. Och Robin Oscarsson berättar att elever såg syner, fick tilltal och ”blev helt uppfyllda av den helige Ande”.

Gemensamt för eleverna var att de fick en stor nöd för människor i Sverige.

– Många upplevde en kallelse att gå ut med evangeliet till Uppsalas ungdomar, säger Borgsö.

När lektionen skulle vara slut vid 11.40-tiden var Rune Borgsö tvungen att lämna salen, men eleverna fortsatte att betjäna varandra i två timmar till, berättar han.

– Det höll på i tre timmar, men kändes som en halvtimme, säger Oscarsson.

Vilket var det profetiska budskapet som ni upplevde att ni fick?

– Delvis var det många uppmuntrande budskap in i olika elevers situation, delvis var det en bekräftelse av kallelsen att gå ut i Guds kraft, säger Rune Borgsö.

– Det handlade bland annat om en väg som banas i öknen, säger Oscarsson.

Han berättar att namnet Messias återkom i tungotalet, och tror att det kan betyda att vägen bereds inför Jesu återkomst.

Enligt Robin Oscarsson har hela klassen, på omkring 65 personer, förändrats av det inträffade.

– Man ser en helt ny utstrålning hos klasskompisarna, säger han.

Själv har han blivit mer andligt känslig för vad andra personer säger och märker den helige Andes närvaro mer påtagligt, säger han.

Det går inte att ta miste på att Robin Oscarsson fortfarande är uppspelt av det som hände.

– Jag fattar knappt att det är sant, säger han.

Även Rune Borgsö gläds över lektionen.

– Jag blev väldigt uppmuntrad och berörd. Nu är det den unga generationen som ”brinner för Gud”. Det är ett sådant hopp för framtiden.

Robin Oscarsson tror att det hela är början på något stort.

– Det är som om Gud säger: ”Vakna, ser ni inte vad jag håller på med?”

Det höll på i tre timmar, men kändes som en halvtimme.

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...

Sparare kan tänka sig offra chipsen

Godis, hämtmat och uteluncher är sådant som många kan tänka sig offra för att spara mer. Män har större sparmarginaler än kvinnor och kan i snitt...