Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

”Består inte den religiösa trons kärna just i insisterandet på miraklets bokstavliga giltighet?”, frågade sig Helena Granström. Foto: Wikimedia

Bibelns mirakler uppmärksammades i Sveriges Radio

I söndags fick Sveriges Radios lyssnare fem minuters tankar kring de kristnas tro på mirakler. Det var kulturskribenten Helena Granström som i programmet ”Godmorgon världen” talade om Jesu uppståndelse och himmelsfärd.

Nyheter · Publicerad 14:06, 26 maj 2020

Programmet ”Godmorgon världen” har sänts i Sveriges radio P1 på söndagar sedan 1986 och är ett av de program som har flest lyssnare.

Författaren Helena Granström är återkommande krönikör i programmet och i söndags talade hon om tron på mirakler. Hon förklarade först Kristi himmelsfärds-helgens innebörd. Hon konstaterade att återuppståndelsen redan hade skett, ett mirakel som de kristna tror är sant, och kom därmed in på funderingar kring mirakler.

Granström påpekade att den religiösa trons kärna ligger just i tron på att miraklen verkligen skedde. Hon tog också upp det faktum att många vill göra metaforiska tolkningar av mirakler, och att detta inte är något modernt påfund.

”Också för dem som inte kan förmå sig att tro fullt ut på kristendomens mirakel kvarstår möjligheten till de under som sker inom oss”, avslutar Helena Granström.

Helena Granström syns på kultursidorna i våra större tidningar, och hon beskrivs som författare, poet, dramatiker, civilisationskritiker och kulturskribent. Hon har bland annat skrivit romanen Betydelsen av kärlek.

Godmorgon världen-programmen är två timmar och bjuder på en blandning av inslag.

Sex tänkvärda citat

Jag gillar att samla och skriva ner minnesvärda citat och tankar som någon predikat eller sagt. Jag... onsdag 31/5 00:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00