Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Bethel Church kan skänka en miljon till branddrabbade

Bethel Church i Redding planerar att ge 1 000 dollar till varje familj i staden som har förlorat sitt hem i Kaliforniens kraftiga bränder. Eftersom antalet branddrabbade har stigit snabbt behöver kyrkan nu få ihop en miljon dollar.

Nyheter · Publicerad 15:03, 10 aug 2018

Den största terrängbranden i Kaliforniens historia härjar nu i delstaten. Församlingen Bethel Church i Redding kritiserades tidigare för att inte öppna kyrkan för de branddrabbade, men har fått viss upprättelse efter att de förklarat att de ligger för nära eldområdet för att fungera som en säker övernattningsplats.

Församlingen har däremot sänt ut hundratals volontärer för att hjälpa branddrabbade att hitta värdefulla föremål i askan av nedbrunna hus, skriver Christian Post. Nu kommer ett nytt initiativ från kyrkan: Att ge 1 000 dollar till varje familj i staden vars hem har brunnit ned.

”Som kyrka är vi otroligt välsignade av människor från hela världen som ber för oss, donerar pengar och stöder vår gemenskap. Generositeten i form av gåvor som kommer till oss är både ödmjukande och mycket behövd”, skriver församlingen.

I uttalandet framgår det att gåvan skulle gälla för 150–200 hem när församlingen först tog beslut om initiativet. Men under de senaste dagarna har siffran stigit till över 1 000 förstörda hem och den totala summan som församlingen tänker ge har stigit från 200 000 till en miljon dollar.

”Det var ett steg av tro för oss att säga ja till det här åtagandet. Vi tror på Honom för det, och vi är nu i processen av att nå våra vänner runt om i världen för att vara händer åt Kristus i vår stad”, skriver församlingen.

Gåvan är tänkt att användas till akuta utgifter såsom mat, bensin och luftrenare. Bethel Church är en stor församling som bland annat är känd för sitt lovsångsarbete och för sin bibelskola som även lockar många svenskar.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...