HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Ben Carson vill frigöra kyrkans profetiska röst, uppger Charisma news. Foto: Andrew Harnik

Ben Carson föreslagen som minister

Den djupt troende Ben Carson har fått en förfrågan om en ministerpost i Trumps regering. Carson är emot samkönade äktenskap och ska ha uttalat idéer för hur Trump kan ”frigöra kyrkans profetiska röst”.

Nyheter · Publicerad 11:27, 28 nov 2016

USA:a nyvalde president Donald Trump vill ha den tidigare presidentkandidaten Ben Carson i sin regering. Det skriver TT.

Carson är djupt troende, tvivlar på evolutionen och är emot samkönade äktenskap, uppger telegrambyrån. Han har tidigare arbetat som neurokirurg och är känd för att vara den första som lyckades separera siamesiska tvillingar som var ihopvuxna i huvudet.

Ministerposten som Trump har frågat Carson om är bostads- och stadsutvecklingsminister, men huruvida han kommer tacka ja till den återstår att se.

– Den valde presidenten bad honom att överväga det och han överväger det, säger Carsons talesperson Armstrong Williams, uppger TT.

Enligt den kristna tidningen ”Charisma news” har Carson uttryckt idéer för hur Trump kan frigöra kyrkans profetiska röst. Som det är nu får präster och pastorer inte säga vad som helst utan att riskera att deras kyrkor förlorar sina skattelättnader, uppger tidningen. Detta enligt ”The Johnson amendment” (Johnson-ändringen), som förbjuder skattebefriade organisationer att ge politiska budskap.

Ändringen nämns ofta som en anledning till varför pastorer avstår från att predika om kontroversiella ämnen, som homosexualitet, skriver tidningen.

Efter att Trump uttryckt att han vill upphäva ”The Johnson amendment” ska Carson ha meddelat en grupp evangelikaler hur detta skulle ”frigöra pastorer att hjälpa till att föra USA tillbaka till judisk-kristna värderingar” skriver Charisma news.

”Om vi får Johnson-ändringen upphävd kommer pastorer kunna ha brännande predikningar och tala om vad som är rätt och fel igen” ska Carson ha sagt.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...