Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Samuel Jacobson och Wayne Blakely som föreläste under dagarna, har båda lämnat en mångårig homosexuell livsstil bakom sig. Foto: David Spånberger

Belyste hbtq-ideologi utifrån Bibeln och vetenskapen

Bibeltolkning, frågan om så kallad ”omvändelseterapi”, samt forskning och trender togs också upp under Wayne Blakelys föreläsningar.

– Hbtq-rörelsen vill inte att vi ska veta att det finns tusentals som lämnar rörelsen för Jesus, sade han bland annat.

Nyheter · Publicerad 14:20, 16 sep 2022

Wayne Blakely skriver och talar sedan flera år tillbaka om hbtq, Bibeln och möjligheten att lämna en homosexuell livsstil för att i stället följa Jesus, och driver organisationen ”Know his love ministries”.

Under föreläsningarna utanför Gränna var Blakely tydlig med att han inte längre identifierar sig som gay, utan som en ny skapelse i Kristus, men konstaterade samtidigt att han fortfarande inte attraheras sexuellt av kvinnor, men däremot av män.

– En ny skapelse betyder inte nödvändigtvis att jag blir heterosexuell. Attraktion av samma kön är kanske inte ett val, men om jag agerar på det är det ett val, sade han.

Bibelns referenser till samkönad sexuell intimitet, konstaterar Blakely, har alla negativa konnotationer. Samtidigt betonade amerikanen att Jesus inte tvingar oss till omvändelse från olika synder, utan bjuder in oss att följa honom.

– Vi litar mycket på känslor, men Jesus säger: ”Lägg dina känslor åt sidan och lita på mig”, förklarade han.

Vad gäller forskning konstaterade Blakely att tanken på homosexuella livslånga monogama förhållanden är något relativt nytt, och något som inte tycks existera i någon större omfattning i praktiken.

Specifikt nämnde han en vetenskaplig studie med 196 samkönade par, vilken visade att monogami inte existerade bland dessa i mer än fem år i genomsnitt .

På liknande sätt menade han att det förhåller sig med idén om att vissa skulle födas homosexuella.

– Det finns inga vetenskapliga bevis på att någon föds som homosexuell, och det är väldigt intressant, sade Blakely.

Vad gäller omvändelseterapi konstaterade han att de förbud mot detta som diskuteras i Sverige och USA handlar om att försöka förbjuda människor från att ens tala eller be till Gud om homosexualitet på ett visst sätt, vilket han ser som ett hot mot både religions- och yttrandefriheten.

I det vardagliga mötet med öppet homosexuella uppmanade Blakely kristna att visa kärlek, svara ärligt på frågor och överlämna resten till Gud.

– Det är inte upp till mig att övertyga en annan persons hjärta om synd. Det handlar om att visa kärlek utan kompromiss. Vår Gud är inte en oförmögen Gud, han gör mirakler, sade Wayne Blakely.

Samtliga föreläsningar som hölls av Samuel Jacobson och Wayne Blakely utanför Gränna går att ta del av i efterhand på kanalen ”Sista tiden” på Youtube.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft!

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

S-topp och M-politiker pausar politiken efter möte med Hamaskoppling

Politik. Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) som kritiserats för sin medverkan vid en palestinsk konferens i... onsdag 31/5 22:00

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00