Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Bedjare vittnar om medicin mot våldsspiralen

Koppla ihop med andra kristna och gå ut och be för de våldsdrabbade områdena. Den uppmaningen ger Anne Nielsen, som är en av flera kristna som sett hur våldet på Järvafältet minskat efter strategisk bön.

Nyheter · Publicerad 10:00, 14 sep 2023

Världen idag berättade i januari i år om bönenätverket ”Hopp för Järva”, som startade 2021, med daglig bön för Järvaområdet, och som sedan kunde konstatera att skjutningarna minskade rejält 2022 jämfört med året innan.

Anne Nielsen, som bor i Akalla och brukar vara med på bönesamlingarna flera dagar i veckan, konstaterar att skjutningarna tycks ha fortsatt minska även i år.

–  Det har blivit mycket lugnare i Järvaområdet upplever vi, säger hon.

När det gäller det som händer just nu i Sverige med gängvåld, skjutningar och sprängningar, tror hon det behövs både ”vanliga mänskliga insater” och förbön.

Vilket är ditt råd till kristna som bor i de drabbade områdena?

– Det kan börja i det lilla, precis som det gjorde i Järva. Utifrån den nöd vi har i våra hjärtan så kan vi kanske samla några vänner och börja be, säger Anne Nielsen.

Hon betonar också vikten av att ha ett gudsrikesperspektiv, där man kopplar ihop med alla kristna i området, och av att som församling gå ut och tala med människor där de är.

– Sedan tror jag det kommer att ge sig vad det finns för behov och vad man kan ge ut som församling, säger hon.

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00