Om ni nu har uppstått med Kristus, sök då det som är där ovan, där Kristus sitter på Guds högra sida.
Kolosserbrevet 3:1

Världen idag

Bankchef firade 50-årsdag med Love and Hope-gala

Högt uppsatta personer från bank- och företagsvärlden var på plats i Filadelfiakyrkan i Stockholm när Rodney Alfvén firade sin 50-årsdag med en gala till förmån för Love and Hope. – Väldigt många blev berörda på djupet, berättar Rodney Alfvén.

Nyheter · Publicerad 20:01, 13 jun 2017

Frank Ådahl, Gladys del Pilar och Gabriel Forss var några av musikgästerna när bankchefen Rodney Alfvén firade sin 50-årsdag i lördags. Runt 550 personer var på plats i Filadelfiakyrkan i Stockholm under festen som var utformad som en välgörenhetsgala.

– Jag fick idén för ett år sedan när vänner började påminna mig om att det snart var dags att fylla 50, berättar Rodney Alfvén.

Den forne stjärnanalytikern, som i dag är chef för investorrelationer på Nordea, kom fram till att han inte behövde några presenter, utan i stället skulle använda sina kontakter och talanger till att hjälpa andra.

Rodney Alfvén är nämligen inte bara finansman, utan även musiker. Som professionell pianist och kapellmästare har han arbetat med artister som Carola Häggkvist, Peter Jöback, Tommy Nilsson, Lill-Babs och Sanna Nielsen.

– Tanken var att samla ihop en massa musiker och spela in ett album. Födelsedagen skulle sedan kombineras med en releasefest, berättar han.

Pengarna från både skivförsäljningen och inträdet till releasefesten skulle gå till organisationen Love and Hope (tidigare Love Nepal) som arbetar mot barnsexhandel i bland annat Indien och Nepal.

Rodney Alfvén är kusin till Mikael Alfvén, som är grundare till organisationen, och hade därmed följt Love and Hopes arbete länge.

Skivan är nu klar, och i lördags hölls alltså releasefesten. På plats var inte bara Rodneys familj och ”vanligt folk”, utan även högt uppsatta personer från bank- och företagsvärlden.

– Jag har fått fantastiska reaktioner. Väldigt många blev berörda på djupet. Ett företag har nu bytt sin sponsring till Love and Hope, berättar Rodney.

I början av galan visades en film från organisationen. Filmen handlade om en flicka som blir nedsövd på ett café och vaknar upp i ”helvetet på jorden” – med andra ord har hon blivit såld och hamnat på en bordell.

– Stämningen blev ganska tryckt av den filmen, berättar Rodney Alfvén.

Rickard Sjöberg, som var konferencier, kunde inte hålla tårarna borta när han senare under galan sa att han skulle presentera en särskild gäst. Gästen var nämligen flickan vars historia filmen var baserad på – genom Love and Hopes arbete har hon i dag en ljus framtid. 

– Man såg hur hela publiken ställde sig upp och applåderade som om flickan varit kunglig. Hon blev bemött med en sådan värdighet och respekt. Det var det starkaste ögonblicket på hela galan, säger Rodney Alfvén.  

I nuläget är det inte klart hur mycket pengar som skivförsäljningen och galainträdet genererade, men Rodney Alfvén tror att det blev en hel del. Skivan kostade 200 kronor, men av vännerna i bankvärlden har Alfvén ”avkrävt 500 kronor”. Alla pengar går oavkortat till Love and Hopes arbete.

– Vi är otroligt tacksamma för det engagemang som finns. Det här eventet leder till att det blir två liknande galor i höst. Det är otroligt glädjande, säger Martin Larsson på Love and Hope.

Av de 18 låtarna på skivan är vissa instrumentala, medan andra har text. Välkända låtar blandas med nya. Ledmotivet, som heter just ”Love and Hope” har Rodney Alfvéns son Joakim Alfvén skrivit. Rodney själv spelar keyboard och arrangerar stråkar och blås.

– Nu är jag kanske inte rätt person att fråga, men jag tycker att skivan blev musikaliskt lyckad, säger Rodney Alfvén.

Han påpekar att han är ”väldigt nöjd och lycklig” just nu.

– Dels älskar jag att hålla på med musik, dels har det varit roligt att samla mina vänner kring den här organisationen. Förhoppningsvis leder arbetet till att fler flickor blir räddade.

Man såg hur hela publiken ställde sig upp och applåderade som om flickan varit kunglig.

Smalspåriga sommartal från både S och M

Ledare En brakförlust för Magdalena Andersson. Det var resultatet av matchen mot Ulf Kristersson, när de... tisdag 16/8 00:10

Kairo sörjer de döda i kyrkbranden

Egypten. Minst 41 människor omkom och många skadades i en brand i en koptisk kyrka i Egyptens huvudstad... måndag 15/8 14:32

Var lugn och stilla och besinna att han är Gud

Bönekrönika Bedjarna vet att det är ute med oss om inte Gud griper in. Människor kan åstadkomma mycket, men... tisdag 16/8 00:00

En oväntad påminnelse om Kremls misslyckande

Gästkrönika När jag tror att jag är på ”riktig semester”, och därmed också tror att jag lyckats komma bort från... tisdag 16/8 00:00
Följ Världen idag i sociala medier