Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

När familjen Birro möter avföring på mattan utanför sin dörr för andra gången, börjar måttet på hatet vara rågat. "Vi lämnar landet snart", säger Marcus Birro. Foto: Dan Hansson / SvD / TT

Avföring placerades vid familjen Birros dörr

Häromdagen placerade någon för andra gången på kort tid avföring på mattan utanför Marcus Birros dörr.– Det är allvar nu. Vi flyttar snart ifrån det här landet, säger Marcus Birro till Världen idag.

Nyheter · Publicerad 09:08, 29 apr 2014

Det var i söndags Sveriges kanske mest kände kristne profil just nu, Marcus Birro, skriver om händelsen på Facebook:
”Nu är det andra gången på kort tid som någon lagt avföring vid vår dörr, på mattan utanför dörren. Så ser hatet också ut. Hur är man funtad när man beter sig så?  Jag vill verkligen inte bo kvar i det här landet. Fiender överallt.
Inlägget följs av en lång tråd av kommentarer där många ger Marcus, hans hustru och barnen, sitt stöd med önskningar att inte flytta och fortsätta stå rakryggad för den kristna tron. 

På tisdagen är Marcus Birro fortfarande mycket illa berörd. Tanken att flytta ifrån Sverige är stark. Han tvekade inledningsvis att berätta om kränkningen.
– När jag nu, med viss tvekan, väljer att berätta om detta får jag brev och meddelanden från människor som berättar om samma sak. Cafeägare i Österbotten som flera gånger mötts av dynga, spyor och urin i brevlådan bara för att de haft en kristen profil på sitt café. Andra som vittnar om liknande övergrepp. För det är vad detta är. Övergrepp. Framför allt på mina barn, berättar han.

Frågorna hos familjen Birro är många.
– Jag tycker en annan och viktigare sak hade varit att försöka ta reda på hur allt hänger ihop. Vem hatar så här? Varför? Allt hänger ihop. Försök också att klättra hela stegen.
– Detta är ingenting som kommer ur tomma intet. 

Förföljelsen och hatet har Marcus Birro upplevt länge.
– Jag har för egen del varit utsatt i snart tio år. Det finns också en råttan på repet-effekt. En namnkunnig komiker reser land och rike runt och skriker högt om hur han "hatar Marcus Birro och hans familj".
En annan komiker har önskat livet ur Marcus Birro på Twitter och kallar det humor.
Andra välkända komiker ”har hånat mig sönder och samman”, säger han.
– Allt detta sätter en dagordning som andra hakar på. Mina barn förtjänar inte det här.
Han fortsätter:
– Det är inte synd om mig, det är inte därför jag berättar om detta. Men jag tänker aldrig acceptera den här typen av förföljelser, aldrig i livet, säger han och repeterar ännu en gång.
– Det är allvar nu. Vi flyttar snart ifrån det här landet.

Mårten Gudmundhs
marten.gudmundhs@varldenidag.se

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...