Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Frankfurt sörjer den åttaårige pojken. Foto: Frank Rumpenhorst/AP/TT

Åttaåring knuffades framför tåg i Frankfurt

En åttaåring har knuffats framför ett tåg på centralstationen i tyska Frankfurt am Main, rapporterar Hessenschau. Pojken blev överkörd och avled av sina skador.

Nyheter · Publicerad 13:11, 1 aug 2019

Den kallblodiga attacken inträffade på måndagsförmiddagen, då ett snabbtåg från Düsseldorf rul­lade in på stationen. Den misstänkta gärningsmannen flydde från platsen men kunde gripas kort därpå.

– Förbipasserande såg vad som inträffade och sprang efter den flyende mannen, som kunde gripas, säger en polistalesperson till tidningen Bild.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Vilket EU-land ska bli först med att flytta sin ambassad?

Israelkommentar Hemkommen efter ännu en intressant resa till Jerusalem känner jag mig inspirerad att kommentera ambassadflyttningarna i Israel. I skrivande stund har...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.