Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Asia Bibi har lämnat Pakistan

Asia Bibi, en kristen pakistansk kvinna som suttit åtta år i fängelse för hädelse innan hon friades av Högsta domstolen, har lämnat Pakistan, uppger lokala medier.

Nyheter · Publicerad 09:00, 10 maj 2019

Asia Bibi, eller Aasiya Noreen som hon egentligen heter, stod anklagad för att ha hädat profeten Muhammed och dömdes till döden av en lokal domstol. När hon friades av Högsta domstolen i oktober förra året samlades ultrakonservativa islamister i våldsamma massprotester.

Fallet drog global uppmärksamhet till sig gällande den växande religiösa extremismen i stora delar av Pakistan och landets hårda blasfemilagar.

Det är fortfarande inte känt vilket land Asia Bibi rest till. Hennes döttrar har sedan tidigare flytt Pakistan för Kanada.

Fallet Asia Bibi

Anklagelserna mot den Asia Bibi fördes fram av en grupp muslimska kvinnor efter en dispyt i juni 2009 i provinsen Punjab.Hon misshandlades senare i sitt hem, och påstods då ha erkänt hädelse. Efter en polisutredning greps Asia Bibi.2010 dömdes Bibi till döden av en lokal domstol, en dom som 2014 fastställdes av en domstol i Lahore. I oktober 2018 friade Högsta domstolen henne i brist på bevis.Källor: AFP, BBC

Viktig strid för livet har inletts i USA

Ledare Krig inleds inte alltid med en stor smäll. Ibland smyger de i gång, tills det en dag står klart att man står mitt i en stor strid. Det är en sådan...