Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Örebro slott. Foto: TT

Arrangör: ”Olyckligt om någon blivit rädd”

Fanny Persson på Örebrokompaniet säger att bakgrunden till ”Spökstaden” är att man vill ha ett evenemang under höstlovet som ska locka besökare och samtidigt göra något för örebroarna. Hon påpekar att man mot slutet av veckan även har fler ”ljusa” aktiviteter, bland annat i samarbete med Svenska kyrkan.

Nyheter · Publicerad 09:51, 1 okt 2018

Det finns kritiker som har reagerat på att detta är något som man exponeras för vare sig man vill eller inte och att små barn mått dåligt av att möta detta, hur ser du på det?

– Vi har gått ut med information om att den första lördagen så arrangeras det här loppet i centrala Örebro. Då ser stadskärnan ut som en zombieapokalyps och löparna blir jagade av zombies. Vi försöker berätta om de tre timmar det här loppet pågår och att yngre barn som kan bli rädda inte behöver vara där då. 

Hon säger att det naturligtvis är olyckligt om någon varit rädd, men betonar att arrangemangen i övrigt är sådana som man själv får söka upp om man är intresserad.

En annan invändning är att vi i dag har många människor i Sverige som upplevt död och krig själva, är det något ni tar hänsyn till?

– Det här handlar om en påhittad värld och en zombieapokalyps, det är tråkigt om någon uppfattar det negativt men det handlar om människor som är sminkade som zombies vid det här loppet. 

I övrigt märks inget som är direkt otäckt på stan utan bara reklam och en del dekor och liknande, säger Fanny Persson.

Får vi inte nog av mörker och skräck ändå i dag, måste det användas för att marknadsföra en stad?

– Det handlar inte bara om att marknadsföra Örebro utan bland annat om att erbjuda aktiviteter i samband med Halloween. Vi vill vara modiga och kreativa och jobba med nya saker. Och vi vill att Örebro ska vara ett självklart besöksmål där det händer mycket.

Vi försöker berätta om de tre timmar det här loppet pågår och att yngre barn som kan bli rädda inte behöver vara där då.

Estoniadrabbade får inte rätt till skadestånd

En fransk domstol säger nej till skadeståndskraven på de företag som byggde och inspekterade olycksfärjan M/S Estonia, uppger AFP. 852 personer omkom...

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...