Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Årets evangeliststipendiater är utsedda: Sångaren och evangelisten Arne Höglund, frälsningssoldaten Marina Bratterud, missionsdirektorn Jonas Andersson och Barn-Oas-inspiratören Lennart Henricsson får varsitt stipendium på 15 000 kronor av Evangelistfonden tillsammans med Håkan Axéll, representant för nätverket SPIK nykter.

Arne Höglund årets hedersevangelist

Fyra evangelister och en organisation blir årets mottagare av Evangelistfondens stipendier.- Det känns helt overkligt, överväldigande och omtumlande, säger Marian Bratterud, stipendiat i kategorin Årets evangelist i ett pressmeddelande.

Nyheter · Publicerad 09:32, 24 jan 2013

Den 16 mars hålls Evangelistfondens årliga stipendiehögtid i Pingstkyrkan i Jönköping, då fyra evangelister och en organisation får varsitt stipendium på 15 000 kronor.
Årets hedersevangelist är musikern och före detta riksevangelisten inom Svenska Missionskyrkan, Arne Höglund från Sikseleberg i Lappland. I 30 år var han riksevangelist för sitt samfund. Han har tjänat som distriktsevangelist i Västerbotten och turistevangelist på Kanarieöarna. Mer än hundra av hans sånger finns utgivna. Flera har blivit folkkära, bland dem Endast kärleken segrar, som sjöngs in av dottern Charlotte.
Frälsningsofficeren Marina Bratterud från Tillberga får stipendiet för att hon med sång och musik som främsta redskap bryter ny mark i det så kallade Mälardalsteamet, inte minst bland marginaliserade människor och på fängelser.
Nässjöbaserade Jonas Andersson, internationell direktor för organisationen Gå Ut Mission, predikar evangeliet i många länder och kulturer, berättar Evangelistfonden i sitt pressmeddelande. Rak, enkel, utmanande och humoristisk förkunnelse har lett tusentals människor till frälsning, helande och befrielse.
Lennart Henricsson får stipendium för sitt arbeta bland barn och ungdomar i Oasrörelsen. De senaste tretton åren är basen Youngster, Barn-Oas.
Det fjärde stipendiet går till organisationen LP-ung och nätverket SPIK nykter med sina 13 000 medlemmar. På kristen grund visar de vinsterna med en nykter livsstil, berättar fonden.

Ordkrig efter israeliska flygangrepp i Syrien

Missilangrepp Iran är redo att utplåna Israel, hävdar chefen för det iranska flygvapnet, sedan Israel angripit iranska mål i Syrien. – Vi slår till mot vem som än...

Det räcker inte med besvärjelser

Ledare Beklämmande röra Så här när dammet börjar lägga sig kan man fundera en del på förra veckans kaos i regeringsfrågan. Hur kunde S, MP, C och L ens komma på tanken att...