Låt oss ge akt på varandra och sporra varandra till kärlek och goda gärningar.
Hebreerbrevet 10:24

Världen idag

Årets Sommaroas blir en direktsänd resa genom landet

Sommarens inställda Oasmöte blir Oas Sverigeresa, från Smygehuk till Abisko, i direktsändning på Facebook. Varje dag under hela vecka 30 blir det undervisning, lovsång och spontana infall med Oasinspiratörerna från olika platser som haft betydelse för svensk kristenhet.

Nyheter · Publicerad 15:00, 29 jun 2020

Årets Sommaroas i Ljungby är inställt sedan länge. Men i samband med Oasdagen på Facebook i lördags avslöjades nyheten om vad som kommer att hända i stället under vecka 30:

– I vanliga fall kommer deltagare från hela landet till Sommaroas. Nu vänder vi på det och reser ut, till uppmuntran för människor och med den välsignelse som vi tror att Oasmöten för med sig, berättar inspiratören Berit Simonsson för Världen idag.

Tillsammans med de övriga fyra inspiratörerna gör hon Oas Sverigeresa, med början i Smygehuk söndagen den 19 juli och avslutning i norra Sverige söndagen därpå. Det blir förmiddagsmöten, kvällsmöten och barnmöten med lovsång och bibelundervisning på fasta tider varje dag.

Inga besökare kommer att vara med vid dessa möten, som hålls på olika platser, men de går att följa via Oasrörelsens Facebooksida eller via länk på hemsidan för dem som inte använder Facebook. Sändningarna går även att se i efterhand.

– Däremellan besöker vi platser som haft betydelse för svensk kristenhet och möter enskilda intressanta personer som har något att förmedla till lyssnarna, från både Svenska kyrkan och frikyrkan.

Det blir mycket live under veckan, bönevandringar, rundturer och spontana infall.

– Allt vi gör är i sändning, utom när vi äter. Man ska känna att man är med på resan. Vi reser coronasäkert i en bil och avslöjar dag för dag var vi befinner oss, förklarar Berit Simonsson.

Övriga inspiratörer är Hans Weichbrodt, Lisa Lerman, Lennart Henricsson och Hanna Simonsson, som står för ljud och bild.

Genom Sverigeresan vill de välsigna varje landskap och region. Det finns även en Sverigekarta som går att beställa, där människor kan vara med i förbön för landet.

Temat för resan är ett bibelord från Jeremia 22:29, som kom i samband med bön för satsningen: ”O land, land, land, hör Herrens ord.”

Resan har varit planerad i ungefär en månad. Anledningen till att rörelsen inte gått ut med den tidigare är att man inväntat Folk­hälso­myndighetens ändrade reserestriktioner.

– Nu går det att resa under ordnade former, säger Berit Simonsson.

Med på resan är också kamelen, symbolen för den pågående insamlingen till Oasrörelsens arbete.

– Vi jobbar på att samla in en miljon kronor, den summa vi brukar få in under våra sommarmöten. Vi tror att det kan funka den här sommaren också, säger Simonsson.

I vanliga fall kommer deltagare från hela landet till Sommaroas. Nu vänder vi på det.

Sommarsoffan live-intervjuar OM:s grundare

På måndag kan svenskar ställa frågor till missionsorganisationen OM:s grundare, evangelisten George... lördag 4/7 18:00

Utan apostlar saknas missionellt perspektiv

Ledare Nya testamentet beskriver de femfaldiga tjänstegåvorna i Kristi kropp: apostlar, profeter,... lördag 4/7 00:00

Vi behöver inte springa tills vi spyr.

Ungkrönika Ungkrönika. Jag har ofta svårt att göra saker till hundra procent. När jag spelade innebandy aktivt hade jag en... lördag 4/7 00:00

Kan vi synda utan att förlora frälsningen?

Mot väggen Kan en pånyttfödd kristen synda utan att förlora frälsningen? /Linda