Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Är woke viktigare än säkerhet hos försvaret?

Var det rätt eller fel av Elon Musk att släppa in Trump på Twitter igen? Ska man bojkotta VM i Qatar? Och hur kunde utländska spioner infiltrera försvaret och Säpo? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även frågan om hur man som kristen kan hantera homosexualitet diskuteras.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 nov 2022

I veckan stod det klart att näringslivsmogulen Elon Musk släpper in profiler som Donald Trump och psykologiprofessorn Jordan Peterson på Twitter igen. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter kommenterar Sven Almkvist beskedet.

Han resonerar även kring hur det kommer gå för Twitter nu när Musk tagit över, och huruvida Donald Trump kommer kunna hålla sig borta från mediejätten.

Det andra ämnet som tas upp i avsnittet är fotbolls-VM i Qatar. Sven Almkvist kommentarar kritiken mot att VM hålls i ett land som har brist på mänskliga rättigheter, men han berättar även vilket lag han håller på.

Det tredje ämnet som tas upp i programmet är Ukrainakriget och fallet med de iranska bröderna som misstänks för spionage mot Säpo och Försvarsmakten.

Det sista ämnet som tas upp är som vanligt teologiskt, och är den här gången en fortsättning på förra avsnittets diskussion om homosexualitet.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredagseftermiddag kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft!

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10

S-topp och M-politiker pausar politiken efter möte med Hamaskoppling

Politik. Riksdagsledamoten Jamal El-Haj (S) som kritiserats för sin medverkan vid en palestinsk konferens i... onsdag 31/5 22:00

Guds kraft okänd för många

Ledare TV4:s succéserie ”Det okända” sändes i 25 säsonger mellan 2004 och 2019. Temat för serien var... torsdag 1/6 00:00