Låt min bön vara rökelse inför dig, mina lyfta händer ett aftonoffer.Herre, sätt en vakt för min mun, bevaka mina läppars dörr.
Psaltaren 141:2-3

Världen idag

Är woke viktigare än säkerhet hos försvaret?

Var det rätt eller fel av Elon Musk att släppa in Trump på Twitter igen? Ska man bojkotta VM i Qatar? Och hur kunde utländska spioner infiltrera försvaret och Säpo? Det är frågor som tas upp i detta avsnitt av Veckans nyheter. Även frågan om hur man som kristen kan hantera homosexualitet diskuteras.

Nyheter · Publicerad 15:00, 25 nov 2022

I veckan stod det klart att näringslivsmogulen Elon Musk släpper in profiler som Donald Trump och psykologiprofessorn Jordan Peterson på Twitter igen. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter kommenterar Sven Almkvist beskedet.

Han resonerar även kring hur det kommer gå för Twitter nu när Musk tagit över, och huruvida Donald Trump kommer kunna hålla sig borta från mediejätten.

Det andra ämnet som tas upp i avsnittet är fotbolls-VM i Qatar. Sven Almkvist kommentarar kritiken mot att VM hålls i ett land som har brist på mänskliga rättigheter, men han berättar även vilket lag han håller på.

Det tredje ämnet som tas upp i programmet är Ukrainakriget och fallet med de iranska bröderna som misstänks för spionage mot Säpo och Försvarsmakten.

Det sista ämnet som tas upp är som vanligt teologiskt, och är den här gången en fortsättning på förra avsnittets diskussion om homosexualitet.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredagseftermiddag kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Guldstaty vid New York-domstol hyllar abort

USA. En cirka 2,5 meter hög staty i guld föreställande en kvinnofigur har placerats på en... måndag 6/2 13:00

Skotskt vittnesbörd om progressivismens kollaps

Ledare Skottland har på senare år utvecklat en allt radikalare progressivism. Den senaste tiden har... lördag 4/2 00:10

Bibliska namn populära hos nyblivna föräldrar i Norge

Norge. Bibliska namn har blivit allt vanligare i Norge under det senaste dryga årtiondet. Jakob och Noah... måndag 6/2 10:00

Korruption och kriminella i politiken

Ledare I Transparency Internationals årliga korruptionsindex noterar nu Sverige sin sämsta notering – och... lördag 4/2 00:00