Då ska Kungen svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni har gjort för en av dessa mina minsta bröder, det har ni gjort för mig.
Matteus 25:40

Världen idag

Är SVT:s dragqueens-feber en pik mot SD?

Är SVT:s storsatsning på dragqueens ett inlägg i den politiska debatten? Kommer Sveriges verbala attacker mot Ungern bli ett hinder i Natoprocessen? Och kan man lita på Gud? Det är frågor som diskuteras i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

Nyheter · Publicerad 15:00, 10 mar 2023

I veckan har Världen idag berättat om SVT:s storsatsning på draqueens-program där tävlingen Drag Race Sverige är det stora flaggskeppet. I programmet, som sänds direkt efter Melodifestivalen och inte är spärrat för barn på SVT Play, förekommer referenser till sex och sadomasochism samt ett grovt språk. När Världen idag kontaktar SVT för att höra varför det går att se programmet med barnskyddet på svarar presstjänsten att de inte anser att programmet är olämpligt för barn.

I det senaste avsnittet av Veckans nyheter uttrycker Sven Almkvist en helt annan åsikt än SVT:s presstjänst.

– Jag tycker att det är galet, säger han och menar att programmet är olämpligt för både barn och vuxna.

Han påpekar att dragqueens är fria att göra vad de vill, men anser inte att skattepengar borde gå till sådana här sexualiserade program.

– Varför ska jag betala för att bli kränkt? frågar han sig.

I programmet diskuteras även huruvida SVT:s dragqueens-satsning ska ses som ett inlägg i den politiska debatten, närmare bestämt ifall det ska utgöra en pik mot SD och andra konservativa röster.

Det andra ämnet som diskuteras i programmet är relationen mellan Sverige och Ungern. Bakgrunden till diskussionen är de svenska verbala attackerna mot Ungern, och huruvida de kommer sätta käppar i hjulet för Sveriges Natoansökan.

– Sverige har betett sig oförskämt, säger Sven Almkvist och uttrycker förståelse för att ungerska politiker tvekar till att släppa in Sverige i Nato.

Det sista ämnet i programmet är som vanligt en teologisk fråga och handlar om ifall man kan lita på Gud. Sven Almkvist ger även ett filmtips.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag klockan 15.00 kommer det ett nytt avsnitt. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Varför driver Sveriges kristna råd splittrande teologi?

Ledare Teologi, vad är det? Kristendomskritiker svarar cyniskt: Teologi är som att befinna sig i ett mörkt... onsdag 7/6 00:10

Värt att fira 500 år av självständighet

Ledare Det mest ”internationella” en svensk kunde göra i går var att, precis som andra folk runtom i... onsdag 7/6 00:00