Bevara det goda som anförtrotts dig genom den helige Ande som bor i oss.
2 Timoteusbrevet 1:14

Världen idag

Är det bara fördelar med att gå med i Nato?

Bör Sverige gå med i Nato? Kommer Sverige stanna på grund av bensinskatterna? Och ska det bli förbjudet att citera vad Bibeln säger om homosexualitet? Det är frågor som tas upp i det här avsnittet av Veckans nyheter. Sven Almkvist svarar även på en teologisk tittarfråga.

Nyheter · Publicerad 16:41, 11 mar 2022

Kriget i Ukraina har gjort att borgerliga politiker och debattörer höjer sina röster för ett Nato samtidigt som allt fler svenskar är positiva till ett Nato-medlemskap. Men är det bara fördelar med att gå med i militäralliansen? Det är en av frågorna som står i fokus i det senaste avsnittet av Veckans nyheter.

En annan fråga som tas upp är att näringsminister Karl-Petter Thorwaldsson skyllde de höga drivmedelspriserna på Putin i en intervju med SVT. Frågan som Sven Almkvist och programledaren Sara Andersson diskuterar är i hur stor grad svenska skatter och klimatpolitik påverkar de höga priserna.

Den tredje frågan som tas upp är att en myndighet slagit fast att det kan komma att bli olagligt att citera vad Bibeln säger om homosexualitet.
Det sista ämnet som tas upp är en tittarfråga som handlar om hur man kan veta att Jesus är den enda vägen till Gud och hur man kan diskutera sin tro med personer som har en annan uppfattning.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Varje fredag kommer det ett nytt avsnitt vid 16-tiden. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play.

Nya frihetsvindar i spåren av Kinas absurt hårda coronapolitik

Ledare Folkliga protester på gator och torg är det vanligaste sättet för medborgarna att nå politisk... onsdag 30/11 00:10

Efter protesterna – Kina lättar på vissa restriktioner

Kina. Kina lättar på vissa restriktioner i ett försök att dämpa protesterna. Men polisnärvaron i flera av... tisdag 29/11 18:00

Var kan en jude gå med högburet huvud?

Israelkrönika USA diskuterar i dagarna antisemitism. Diskussionen har pågått länge redan, men efter att rapparen... onsdag 30/11 00:00