Ni ska lära känna sanningen, och sanningen ska göra er fria.
Johannesevangeliet 8:32

Världen idag

Ännu ett dödligt kyrkattentat i Nigeria

15 personer rapporteras ha dött vid ett attentat mot en anglikansk kyrka vid en militärbas i staden Jaji i Nigeria. Bombdådet ska ha genomförts av två självmordsbombare.

Nyheter · Publicerad 14:06, 28 nov 2012

Två självmordsbombare i fordon lastade med sprängmedel utförde ett förödande attentat inne på en militärbas i staden Jaji i delstaten Kaduna på söndagen. Den ena attentatsmannen körde en buss in genom väggen på St Andrews anglikanska kyrka strax efter att en gudstjänst inletts.

När folk skyndat till platsen för att hjälpa de skadade detonerade nästa bomb i en bil utanför kyrkan. En militärkälla som såg attacken sade att den andra bomben orsakade många dödsoffer, uppger Reuters.
Först uppgavs elva personer ha dödats, men dödssiffran har stigit till 15, rapporterade Vanguard på tisdagen. Andra källor uppger antalet döda till 30. Ett stort antal personer ska också vara skadade.

 Kardinal John Onaiyekan konstaterar att det är ännu en tragedi, men den här gången särskilt oroande.
– Den här attacken ägde rum i en av Nigerias främsta försvarsanläggningar, säkerligen en av de mest säkra platser du kan tänka dig, konstaterade han i en intervju på måndagen för Aid to the church in need.

Patrick Yakowa, guvernör i Kaduna, besökte platsen på måndagen. Han beskrev händelsen som ”en väckarklocka för landets alla säkerhetsorgan” till att få ett slut på terrorismen i landet, skriver Vanguard.

 Ingen grupp har tagit på sig ansvaret för attentatet, men det följer samma mönster som tidigare attentat som islamistgruppen Boko Haram tagit på sig. På fredagen i förra veckan utlovade regeringen stora belöningar till dem som hjälper regeringen att spåra gruppens ledare.

 Internationella brottmålsdomstolen ICC har beslutat att granska om Boko Haram gjort sig skyldigt till brott mot mänskligheten. Enligt en rapport som spritts till journalister menar åklagare Fatou Bensouda att det finns ”rimlig grund” för att tro att Boko Haram i systematiska attacker dödat över 1 200 kristna och muslimer sedan 2009.

 

Ny teknik bäddar för antikristligt system

Ledare På SVT Play kan man titta på en dokumentär vid namn ”Det kinesiska experimentet”. Den ger en skrämmande inblick i det enorma system för...

Utan den närvaron skulle mycket av vårt samhälle falla samman.

Ledarkrönika Om jag ska skriva några rader om hur jag i början av januari vände stegen upp mot Clarion Sign i Stockholm, till pingströrelsens årliga nationella...

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...
Senaste nytt
Mest lästa just nu

Utstött – men pånyttfödd

Missionsglimten Jag är helt omtumlad av mötet med Alamak! Hon är strax över tjugo år och bor i ett av Asiens tuffaste länder. I dag står hon utanför sin...